Карлос Алкарас (Испания) продължава своята мисия Слънчев дубъл, след като

...
Карлос Алкарас (Испания) продължава своята мисия Слънчев дубъл, след като
Коментари Харесай

Алкарас продължава своята мисия Слънчев дубъл, Рууд отпадна в Маями

Карлос Алкарас (Испания) продължава своята задача " Слънчев дубъл ", откакто реализира победа над Душан Лайович (Сърбия) с 6:0, 7:6(5) и се класира за четвъртия кръг на шампионата на твърда настилка от сериите " Мастърс " в Маями (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Световният №1 дойде във Флорида след продобиване на купата в Индиън Уелс, само че стремително се приспособява към по-бързите условия в Маями и решително върви към отбрана на купата си.

Испанецът записа 27 печеливши удара против едвам 8 на противника си, като известни съмнения в играта му имаше едвам в края на втория сет, когато той пропиля задатък от 5:3 гейма. В последвалия тайбрек Алкарас дръпна с 6:2, само че съумя да затвори мача едвам при четвъртия си мачбол.

" Чувствам се бърз на корта, движа се доста добре. Щастлив съм от вариативността, с която играя. Използвам доста разнообразни удари и нещата се получават. Наслаждавам се на всяка секунда тук ", разяснява испанецът, който записа 16-а победа в 17 мача през сезона.

19-годишният Алкарас ще търси място на четвъртфиналите против представителя на домакините Томи Пол, който за първи път доближи до тази фаза на шампионата след 6:3, 7:5 над различен испанец Алехандро Давидович Фокина.

Миналогодишният финалист и номер 3 в схемата Каспер Рууд (Норвегия) отпадна разочароващо в третия кръг след проваляне от Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) с 6:3, 4:6, 4:6 в нервозен мач, в който и двамата направиха по над 30 непредизвикани неточности.

Рууд, четвърти в класацията на АТП, пропиля ранен пробив задатък в третия сет, като осъществя едвам 2 от 15 благоприятни условия за брейк в мача, а Ван де Зандсхулп осъществя поврат и стигна до първата си победа над състезател от топ 5.

Следващият противник на нидерландеца, подложен под номер 26, ще бъде Емил Руусувуори (Финландия), който в профил участващия с " уайлд кард " Таро Даниел (Бразилия) с 6:3, 7:6(3).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР