Карлос Алкарас имаше труден старт на новия сезон, след като

...
Карлос Алкарас имаше труден старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Серията спира на 19: Алкарас изнесе тенис лекция на Медведев и се върна на трона в ATP Тура!

Карлос Алкарас имаше сложен старт на новия сезон, откакто травма в навечерието на Аустрелиън Оупън му попречи да вземе присъединяване на първия шампионат от Големия шлем за годината, при което Новак Джокович победи с купата и го задмина на върха в международната класация. 19-годишният испанец още със завръщането си в Тура за шампионата в Буенос Айрес, където завоюва трофея, показа, че главната му цел е да възвърне статута си на първа ракета на планетата, като след положителните си игри след това си подсигурява опция да оглави класацията на АТР, само че единствено ако завоюва оценката на Мастърса в Индиън Уелс.

Шампионът от US Open със стъпването си на корта в Калифорния загатна, че се намира в отлична спортна форма и образно с всеки идващ мач покачваше равнището си, с цел да откри място във финала след победи над неуместните за себе си съперници в лицето на Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер. Основният съперник на ибериеца по пътя към трофея в пустинния град пък несъмнено беше Даниил Медведев, който се намираше в серия от 19 следващи победи, по време на които завоюва купите в Ротердам, Доха и Дубай, с цел да оформи желан за феновете на тениса край сред себе си и Карлитос.

Сблъсъкът за оценката в Индиън Уелс обаче протече надалеч от прогнозите за представление, поради обстоятелството че на корта един против различен се изправиха играчите в най-хубава моментна форма, откакто Алкарас оправда за прощален път в кариерата си всички упования за блестящо бъдеще по собствен адрес. На противоположния полюс пък се намираше руснакът, който в нито един миг от срещата не съумя да предложи нещо разнообразно в представянето си, при което топ поставеният в схемата изнесе истински тенис мастърклас и победи с купата след единствено час и 10 минути на корта - 6:3 6:2. По този метод геният от Мурсия ще се завърне назад на трона в международната класация от през днешния ден, като също по този начин записа следващ връх против името си, трансформирайки се в най-младият тенисист в историята, спечелил купите от " Слънчевия Дубъл ".

Началото на дуела беше повече от впечатляващо за младежа, който още от първата точка търсеше печеливш свършек на своите комбинации, като съумя да пречупи вездесъщата отбрана на руснака и потегли в мача с пробив задатък. Постепенно с развиването на срещата московчанинът стабилизира представянето си, което главно се дължеше на зачестилото разпространение на първите му сервиси, само че това надалеч не помрачи тонуса в играта на Карлитос, който непроменяемо превръщаше всяка плитка топка в уинър. Началният удар на първенеца от US Open също беше на нужното равнище и той необезпокоявано печелеше личните си геймове, записвайки откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част значително предреши крайния излаз на съревнованието сред някогашните номер едно, откакто Медведев в старанието си да пласира своите отигравания наоколо до линиите допускаше несъразмерен брой грешки и топ поставеният в схемата трупаше безспирно точки в актива си. Именно тази изразена игрова доминация на Алкарас му разреши да пробие поредно на два пъти сервиса на съперника си, при което се откъсна напред с задатък от 4:0 и чувстващ се към този момент първенец, разпростра цялостния искра на репертоара си, смайвайки публиката с изумителните си къси топки, недостижими даже за намиращия се в серия от 19 следващи победи руснак. Приповдигнатото въодушевление в представянето на Карлитос онагледяваше превъзходството му във всеки един аспект и той без каквито и да било съмнения в хода на целия край, подпечата мястото си в историята и дебютната си купа от Мастърса в Индиън Уелс.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР