Карлос Алкарас и Яник Синер определено се отличават от останалите

...
Карлос Алкарас и Яник Синер определено се отличават от останалите
Коментари Харесай

Реваншът ще почака: Несломим Синер изкова бляскав обрат над Алкарас и триумфира в Умаг!

Карлос Алкарас и Яник Синер несъмнено се отличават от останалите представители на младото потомство и без подозрение ни чакат голям брой завладяващи дуели посред им отсега нататък. Преди по-малко от месец двамата се срещнаха в осминафиналната фаза на Откритото състезание на Англия, когато италианецът реализира триумфа след четири сета, и през днешния ден по-младият му конкурент имаше опция да вземе реванш, само че още веднъж международният №10 се оказа по-стабилният и справедливо детронира миналогодишния първенец в Умаг.

Откриващата част на дуела бе извънредно оспорвана и изцяло оправда предварителните упования, само че в последна сметка победител от него излезе най-хубавият италиански тенисист сега, който затвори дуела след крайното 6:7(5) 6:1 6:1, като по този метод завоюва своята първа купа за сезона и общо шеста в кариерата.

Срещата започва обещаващо, защото още от първите минути на дуела двамата тенисисти разпростряха капацитета си и ставахме очевидци на голям брой високотемпови замени на удари от дъното на корта. Алкарас бе по-инициативният от двамата и демонстрираше по-голяма вариативност в играта си, като постоянно можехме да го забележим да търси линиите или да прибягва до осъществяване на къси топки. От своя страна, италианецът разчиташе главно на мощта в ударите си от главната линия и тяхното чудесно ориентиране.

В хода на целия сет не се стигна до нито една точка за пробив и изцяло разумно завършекът на частта пристигна в тайбрек. Там испанецът бързо пое контрола с помощта на два следващи превъзходно пласирани ретура, които му осигуриха удобна преднина от 5:1. Макар Синер да сподели темперамент и да съумя да върне двата позволени минибрейка, то при третия си сетбол финалистът от предходната седмица сподели забележителни качества в отбрана и съумя да получи преимущество в общия резултат.

Устремът на младежа се придвижи във втория сет, където той небрежно се снабди с преднина от 0:40 на неприятелски сервис и три следващи шанса да реализира ранен пробив за 2:0. Въпреки че съумя да доближи до тъждество в точките, след това южнотиролецът бе изправен пред още три брейкбола, само че още веднъж показва изумителна психическа резистентност и в най-важните моменти съумя да откри най-хубавата си игра, с цел да оцелее в този толкоз оспорван втори гейм от сета.

Именно това се оказа повратната точка в частта, защото тогава Синер възвърна своята убеденост и още веднъж заигра на цялостни обороти. Напълно на противоположния полюс бе Алкарас, който не съумя да се отърси от разочарованието от пропуснатите благоприятни условия и напълно скоро на собствен ред изостана с пробив. Неточностите от неговата ракета зачестиха, което нямаше по какъв начин да остане безнаказано от международния №10. Италианецът имаше цялостно предимство на корта и осъществя още два пробива до края на сета, с което вкара конфликта в решителна част.

Във финалния сет още веднъж Алкарас бе този, който първи доближи до опция за брейк, която обаче бързо бе обезвредена от втория подложен. Не след дълго проблемите от сервис линията за испанеца се завърнаха с цялостна мощ, като той постоянно бе заставен да играе на второ подаване, който ставаше лесна плячка за непреклонния на ретур италианец. Така още веднъж се стигна до два пробива в сметката на Синер и пет следващи гейма, извоювани от него, които го изведоха до първи успех за годината!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР