Карлос Алкарас и Яник Синер категорично са двамата водачи на

...
Карлос Алкарас и Яник Синер категорично са двамата водачи на
Коментари Харесай

Първата мейджър титла ще почака: Великолепен Синер изхвърли Алкарас от Уимбълдън

Карлос Алкарас и Яник Синер изрично са двамата водачи на идната генерация тенисисти и евентуално за в бъдеще ще забележим голям брой борби сред тях за най-големите титли. До скоро италианецът беше считан за сигурен номер едно и всички се възхищаваха с какъв брой бързи темпово се развива, единствено че Алкарас изцяло го засенчи през последната година, печелейки две трофеи от сериите " Мастърс " и изявите на Синер останаха в миманса. Това като че ли не се оказа по никакъв начин неприятно за 21-годишния тенисист, който можеше да работи на мира и резултатите са видни на тазгодишния Уимбълдън.

Световният номер 13 нямаше победа на трева до 2022-ра, единствено че благодарение на шведския експерт Магнус Норман към този момент наподобява като дълготраен експерт на зеленото покритие и през днешния ден реализира една от най-ценните си победи в миналото, надигравайки изрично ибиериеца с крайното 6:1 6:4 6:7(8) 6:3 и по този начин откри място в дебютния си 1/4-финал на " свещената трева ", в който ще премери сили с един всред Новак Джокович и Тим ван Райтховен.



Алкарас започва на високи обороти и не беше надалеч от постигането на пробив в двете дебютни подавания на съперника, само че внезапно играта на младежа претърпя цялостен разпад. Испанецът заби един куп къси топки непосредствено в мрежата, до момента в който опитите му за уинъри излизаха с голямо разстояние отвън корта и това разреши на по-нискоранкирания състезател да влезе в серия от пет следващи гейма, с което си подсигурява триумфа в откриващия сет.

Доминацията на южнотиролеца продължи с цялостна мощ във втората част, в която незабавно съумя да пробие сервиса на съперника си и след това затвърди своето преимущество, въпреки че трябваше да отразява брейкбол. Последва прочут напредък в дейностите на международния номер седем, чийто форхенд подсети какъв брой съществено оръжие може да бъде, но италианецът майсторски неутрализираше мощта от другата страна на мрежата и обръщаше стремително отбраната в офанзива. Синер изглеждаше изцяло хладнокръвен на личен начален удар, като Алкарас нямаше никакъв късмет да реализира някакъв поврат и скоро Яник имаше преднина от 2:0 в обособените елементи.

Третият сет предложи оптималното от тениса на двамата и станахме очевидци на допустимо най-хубавата реклама за спорта. Младоците демонстрираха, че бъдещето на играта е в сигурни ръце, демонстрирайки необикновено ускоряване в ударите си и напредване почтено за лекоатлетически конгрес. Никой от състезателите обаче не можеше да стигне до уверено преимущество и се стигна до законосъобразен тайбрек, където първенецът от Монте Карло си обезпечи три следващи сетбола, само че наред бяха няколко топовни отигравания от главната линия на италианеца, които го водиха до мачбол. Тогава Карлитос сподели, че и той има 100 живота, както постоянно споделя за своя кумир Рафаел Надал и извърши сензационно стоп воле, с цел да наклони везните в своя изгода и да завоюва първия си сет в конфликта.

Устремът на испанеца продължи с цялостна мощ и той можеше умерено да осъществя пробив при започване на четвъртата част, единствено че неговият противник използваше по превъзходен метод първото си подаване и се измъкна от сложната обстановка. Този миг напълно промени инерцията на мача, като международният номер 13 отмъкна сервиса на любимеца и прояви невероятна психическа резистентност, отразявайки три следващи брейкбола за пробив в ответния гейм. Оттам насетне младежът загуби изцяло съпротивителните си сили, до момента в който южнотиролецът не трепна и откри място в третия си четвъртфинал на равнище Голям шлем през своята кариера.

Forza, Jannik
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР