Карлос Алкарас и Яник Синер имат репутацията на двамата най-успешни

...
Карлос Алкарас и Яник Синер имат репутацията на двамата най-успешни
Коментари Харесай

Циципас: Това което правех в миналото вече не е достатъчно; отдавна не е имало такова поколение

Карлос Алкарас и Яник Синер имат репутацията на двамата най-успешни млади тенисисти в мъжкия тенис и по всяка възможност дълги години ще си оспорват най-големите титли в играта. През септември 2022-ра испанецът стана най-младият състезател, станал номер 1 в тениса, като и до ден сегашен той продължава да поддържа доста високо равнище на игра, намирайки се на 3-то място в ранглистата. От друга страна Синер е същинска доминатор от началото на годината, като до момента само Алкарас го е побеждавал през 2024-та.

Тяхното развиване, роля в тениса и съревнование освен впечатлява феновете на играта, само че и техните сътрудници на корта. По мотив това, екипът на Tennis TV попита един от най-успешните тенисисти през последните години, Стефанос Циципас, за ролята на двамата млади гении в спорта и за това дали се усеща, че би трябвало да развие играта си с съществуването на Алкарас и Синер. Гъркът не спести суперлативите си към двамата, като даде обстоен отговор на въпроса и призна за какво сега изпитва компликации да реализира мощните си резултати от предишното:

" Да, изцяло усещам, че Яник и Карлос ме карат да се усъвършенствам, тъй като стандартите към този момент са по-високи и би трябвало да предлагам повече, в сравнение с преди на корта, с цел да имам шансове. Смятам, че тенисът не е виждал толкоз мощно потомство тенисисти от доста дълги години, в лицето на Яник Синер, Карлос Алкарас и всички останали млади гении. Те ме стимулират да бъда по-добър тенисист. В днешно време стандартите са по-високи и аз би трябвало да работя доста повече. Така действа животът. Едно потомство оставя нещо след себе си, а идващото се пробва да бъде по-добра версия на предходното! " - счита международният номер 12.

" Tennis hasn`t seen such a good generation of players in a while "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР