Карлос Алкарас и Каспър Рууд върнаха отбор Европа в играта

...
Карлос Алкарас и Каспър Рууд върнаха отбор Европа в играта
Коментари Харесай

Европа е в играта: Героичен Алкарас в основата на триумфа над непобедената Световна двойка!

Карлос Алкарас и Каспър Рууд върнаха тим " Европа " в играта за купата на Laver Cup. Двамата представители на топ 10 победиха Бен Шелтън и Франсис Тиафо с 6:2 7:6 за 1 час и 33 минути игрово време. Благодарение на този триумф, тенисистите от Стария континент понижиха изоставането си единствено на една точка и сега резултатът е 8:7 в интерес на Световния тим, a това беше първа загуба за " Света " в карето от началото на надпреварата, откакто Шелтън беше в главната на предходните два триумфа на двойки.

Срещата стартира отлично са испано-норвежкото дуо. Представянето на Рууд бе усъвършенствано, по отношение на вчерашното такова, а това значително се дължеше и на наличието и ролята на Алкарас в тандема. Това разреши на двамата да превъзхождат над американците във всеки един аспект от играта, като уинърите се нижеха един след различен, а непредизвиканите неточности бяха сведени до най-малко. В резултат на това, те се откъснаха с преднина от два пробива и запазвайки я до края, поведоха в резултата в сетовете.

Втората част ни предложи доста по-равностойна и висококачествена борба от двете страни. Тандемите печелеха скоропостижно подаванията си и до смяна в развиването на сета не се стигна, заради което се стигна до тайбрек. Все отново Алкарас и Рууд бяха тези, които имаха лек превес и даже раполагаха със прикрит мачбол при 5:5, но не се възползваха от опцията и по този начин се стигна до тайбрек. Дългият гейм предложи същинска игра на нерви сред двата тима, като първоначално по-високоранкираните тенисисти поеха самодейността, с цел да поведат с 4:2, но американците демонстрираха темперамент и завоюваха идващите три точки, с цел да извърнат тайбрека в своя изгода. Финалистите от US Оупън през 2022-ра година обаче не разрешиха обратът да се случи и още веднъж си върнаха водачеството и печелейки четири от идващите пет пункта, завоюваха и финалния сет, с цел да запишат тази толкоз значима победа за тим " Европа "!

Alcaraz and Ruud get it done for Team Europe.
— Laver Cup (@LaverCup)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР