Карлос Алкарас и Александър Зверев постигнаха убедителни победи с по

...
Карлос Алкарас и Александър Зверев постигнаха убедителни победи с по
Коментари Харесай

Алкарас и Зверев записаха категорични победи в Париж

Карлос Алкарас и Александър Зверев реализираха безапелационни победи с по 3:0 сета на 1/16-финалите на шампионата от Големия шлем - Ролан Гарос в Париж.

На корт " Филип Шатрие " испанецът се наложи над Себастиан Корда с 6:4, 6:4, 6:2 за 2 часа и 9 минути игра.

Тинейджърът проби своя противник при втората си опция, което му оказа помощ да завоюва първия сет. Във втората част до известна степен се повториха събитията от първия сет. 19-годишният тенисист осъществя нов пробив, който удвои задатъка му в сетовете. В заключителната трета част младокът бе още по безапелационен и след нови два пробива се поздрави с триумфа.



В идващия кръг от конкуренцията той ще се изправи против Карен Хачанов, който се наложи над Камерън Нори с 6:2, 7:5, 5:7, 6:4.

Поставеният под №3 в схемата на конкуренцията Александър Зверев игра два тайбрека, само че също записва безапелационна победа със 7:6(2), 6:3, 7:6(5) над Брендън Накашима.

На корт " Сюзан Ленглен " феновете станаха очевидци на равносилен първи сет, в който се стигна до тайбрек. Германецът завоюва точка при сервис на съперника, само че американецът незабавно стори същото. Нервите на 3-тият в международната класация бяха по-здрави и това му оказа помощ да поведе в сетовете.

25-годишният тенисист осъществя пробив във втората част за 3:1 гейма, което му оказа помощ да удвои преднината си в сетовете. В третата част двамата си размениха по един пробив, преди да се стигне до нов тайбрек. 20-годишният Накашима водеше с 3:1 и 4:2, само че Зверев още веднъж затвърди класата си, с цел да постави точка на разногласието с първия си мачбол след 2 часа и 52 минути игра.

На 1/8-финалите той ще срещне Бернабе Сапата Мирайес, който надви над Джон Иснър с 6:4, 3:6, 6:4, 6:7(5), 6:3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР