Карлос Алкарас е сред най-перспективните млади тенисисти, като още от

...
Карлос Алкарас е сред най-перспективните млади тенисисти, като още от
Коментари Харесай

18 години по-късно: Алкарас повтори знаково постижение на Надал

Карлос Алкарас е измежду най-перспективните млади тенисисти, като още от началото на сезон 2022 той не престава да разкрива големия капацитет, който има. За напълно къс интервал от време Карлитос, както е прочут младежът измежду другари и родственици, се трансформира в едно от преобладаващите лица в Тура, триумфирайки както на шампионата в Рио, по този начин и на Мастърса в Маями, и съумя да дебютира измежду най-хубавите 20 в подреждането на ATP в края на месец февруари.

Успехите на Алкарас не престават с цялостна мощ и до през днешния ден, а възходът му в международната класация ще го изпрати през идния понеделник измежду първите 10 на подреждането. Испанецът за повтори следващо достижението на своя кумир Рафаел Надал, който на същата дата - 25 април, само че 17 сезона по-рано, след чудесно показване в Барселона се изкачи до 10-ото място на подреждането на ATP едвам на 18-годишна възраст.

Надал нееднократно е споделял, че 18-годишният Алкарас му припомня на самия него на ранна възраст. Матадора не е единственият, който вижда аналогия в представянето на младежа, само че дали Карлитос ще продължи по стъпките на своя кумир и ще се трансформира ли в един от най-великите състезатели в Тура за всички времена, само времето следва да покаже.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР