Карлос Алкарас е шампион на за 2022 г. след победа

...
Карлос Алкарас е шампион на за 2022 г. след победа
Коментари Харесай

Алкарас покори US Open и стана най-младият №1 в историята на тениса

Карлос Алкарас е първенец на за 2022 година след победа в четири сета над - 6:4, 2:6, 7:6 (1), 6:3. Испанецът победи на централния корт в Ню Йорк " Артър Аш стейдиъм " след 3 часа и 20 минути, които бяха изпълнени с тенис от доста високо качество.

Титлата е историческа за Алкарас, който на 19 години и 129 дни е седмият най-млад победител (при мъжете и жените) в шампионат от Големия шлем.

Още по-значимо е, че с нея испанецът излиза на върха в международната класация, с което е най-младият лидер в 49-годишната история на точкуването на играчите. Той изпреварва Лейтън Хюит, който през 2001 година стана №1 на 20 години и осем месеца.

Алкарас е и най-младият първенец в Шлема от 2005 година, когато Рафаел Надал победи на " Ролан Гарос ", също на 19 години. По пътя към купата Алкарас прекара на корта рекордните 23 часа и 39 минути. Преди финала той игра три петсетови мача.

Финалният дуел в Ню Йорк беше и директен двубой за първата позиция в ранглистата. Алкарас и Рууд (23 г.) получиха този късмет, откакто отпадна по-рано в шампионата.

" Това е нещо, за което бленувам от дете - да съм първенец в шампионат от Големия шлем и да съм на върха в ранглистата. Постигам ги по едно и също време, което ме оставя без думи ", сподели Алкарас след финала. " Работих доста за всички тези цели и в този момент мога да им се наслася ".

Рууд можеше да стане първият норвежец №1 в ранглистата. Той загуби втори край през тази година в Големия шлем, откакто отстъпи и против.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР