Карлос Алкарас е новият крал на Уимбълдън - испанецът за

...
Карлос Алкарас е новият крал на Уимбълдън - испанецът за
Коментари Харесай

Класика и история на Уимбълдън: Алкарас свали Джокович от трона

Карлос Алкарас е новият крал на " Уимбълдън " - испанецът за първи път в своята кариера завоюва Откритото състезание на Англия, освен това в героичен край против първенеца Новак Джокович. Двамата водиха борба 4 часа и 42 минути, а резултатът е 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4.

Двубоят бе същинска класика и написа история, а Карлос спря няколко серии на Джокович. Той взе купа №2 от Големия шлем, откакто през м.г. победи на US Open. А Джокович се размина с календарен шлем. Той не бе губил на " Уимбълдън " от 2017 година, а на централния корт - от 2013 година Имаше 15 следващи извоювани тайбрека в " мейджъри ", само че през днешния ден и на това бе поставено край.

Стана във втория сет, откакто Джокович преподаваше в първия. Алкарас обаче отговори във втория и сподели, че няма да се даде. В третия Карлито проби рано, а в петия гейм двамата водиха борба, траяла 25 минути! Испанецът проби още веднъж и малко по-късно направи цялостен поврат.

Джокович изравни сетовете, само че в петия Алкарас натисна спусъка още веднъж рано и до края не сбърка.

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР