Карлос Алкарас е на полуфинал на Откритото първенство на САЩ

...
Карлос Алкарас е на полуфинал на Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

Алкарас надви Синер в исторически среднощен маратон в Ню Йорк

Карлос Алкарас е на полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис след паметна победа в исторически мач против Яник Синер (Италия) - 6:3 6:7(5) 6:7(7) 7:5 6:3.

Мачът продължи над 5 часа, като по дълготрайност остана №2 в историята на шампионата след конфликта сред Стефан Едберг и Майкъл Ченг от 1992 година (5,26 ч.). Но сложи връх по най-късно довеждане докрай в Ню Йорк - 2:50 ч локално време след среднощ.

В четвъртия сет 19-годишният Алкарас, който за първи път е в тази фаза на US Open, избави мачбол на сервиса на своя конкурент. Върна пробива и направи поврат в сета, с цел да изравни - 2:2.

В петия двамата още веднъж размениха брейкове - като Алкарас отново бе догонващ, само че отново прояви темперамент. На собствен ред дръпна и довърши противника си с ас.

На полуфинала той ще спори с Франсис Тиафо. Той стана първият американец, достигнал до тази фаза на US Open от 2006 година насам.

Тиафо победи номер 9 в схемата Андрей Рубльов (Русия) със 7:6(3), 7:6(0), 6:4, не без помощта на мощната поддръжка от публиката на " Артър Аш ".
 Франсис Тиафо. Снимка АП/БТА

Поставеният под номер 22 Тиафо, който преди този момент прати вкъщи и Рафа Надал, игра нападателен тенис, наниза 18 аса и сподели постоянна игра на мрежата, с цел да в профил Рубльов. Руснакът загуби шести четвъртфинал на шампионатите от Големия шлем.

Другият полуфинал при мъжене опълчва Карен Хачанов и Каспер Рууд. Норвежецът и Алкарас могат да станат №1 в света, в случай че завоюват полуфиналите си. В случай, че се класират и двамата ще дефинират новия водач на ранглистата на финала.

Водачката на класацията при дамите Ига Швьонтек (Полша) също е на полуфинал. 21-годишната Швьонтек победи осмата сложена Джесика Пегула (САЩ) с 6:3, 7:6(4).

Полякинята за първи път доближава до топ 4 в Ню Йорк, само че ще играе на трети полуфинал на шампионат от Големия шлем за годината след Австралия и " Ролан Гарос ".

Тя ще се изправи против Арина Сабаленка от Беларус. Поставената под номер 6 се оправи с финалистката от 2016 година Каролина Плишкова - 6:1, 7:6 (4).

Другата двойка е сред Онс Жабюр (Тунис) и Каролин Гарсия (Франция).

Швьонтек записа серия от 37 следващи победи по-рано този сезон, като завоюва трофеите на шест поредни шампионата, само че това е първото й прекосяване на четвъртия кръг в Ню Йорк.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР