Карлос Алкарас е един от тенисистите с най-добър баланс от

...
Карлос Алкарас е един от тенисистите с най-добър баланс от
Коментари Харесай

Реваншът е факт: Страхотен Алкарас не остави шансове на Корда и е 1/8-финалист в Париж!

Карлос Алкарас е един от тенисистите с най-хубав баланс от началото на годината, като е постигнал 31 победи в 34 мача до момента. Една от едвам трите загуби на младока му е нанесена от Себастиан Корда, който го побеждава на старта на Мастърса в Монте Карло. През днешния ден испанецът получи отлична опция да вземе реванш за провалянето си, от която се възползва по допустимо най-хубавия метод, елиминирайки го от Откритото състезание на Франция след 6:4 6:4 6:2. Така шестият подложен продължава към осминафиналната фаза на шампионата, където го чака конфликт против спечелилия от мача сред Карен Хачанов и Камерън Нори.

Още от началото на срещата надмощието бе на страната на испанеца, който бе извънредно постоянен във всеки един съставен елемент и безпроблемно постановяваше нападателния си жанр на игра. На противоположния полюс обаче бе Корда, от чиято ракета непредизвиканите неточности изобилстваха, като комбинацията от всичко това докара до ранен задатък от пробив и 3:1 за международния №6.

Той продължи да диктува събитията на корта и се снабди с нови два брейкбола в идващия сервис гейм на съперника си, само че точно тогава началният удар се притече на помощ на американеца, който пласира два аса и остана покрай своя конкурент в резултата. Това обаче надалеч не му оказа помощ, защото Алкарас не позволи нито момент съмнение и без каквито и да е усложнения опази преднината си, с цел да получи предимство в обособените елементи.

Световният №30 доста стабилизира представянето си във втория сет, което му донесе две благоприятни условия за пробив в четвъртия гейм. Те обаче напълно скоро отидоха в историята, бивайки пропилени от американеца след непредизвикани пропуски. Това даде подтик на Алкарас, който увеличи фрапантно равнището си в ответното съперниково подаване, успявайки да осъществя цели пет завършващи удара, които стояха в основата на осъществения брейк за 3:2.

Последваха няколко рутинно извоювани подавания от двамата, преди да пристигна ред на маратонски сервис гейм на Корда, траял близо 10 минути, в който роденият във Флорида състезател сподели на какво е кадърен, и избави пет сетбола, но за негово страдание, неизбежното стана факт единствено след няколко минути, когато Карлитос застана на сервис линията и бе решителен в това да удвои преднината си в общия резултат.

Третият сет бе открит с два сложни гейма за подаващите, само че до брейк по този начин и не се стигна. Въпреки това Алкарас продължи да слага напрегнат началния удар на съперника си и не след дълго станахме очевидци на пробив в неговата сметка, консолидиран безпроблемно за 4:2. Печелившата серия на първенеца от Мадрид не спря дотук и напълно скоро той осъществя втори пробив, с който напълно лиши от конспирация оставащите минути от дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР