Карлос Алкарас достигна първи финал на тревна настилка в крехката

...
Карлос Алкарас достигна първи финал на тревна настилка в крехката
Коментари Харесай

Алкарас мина през Корда и ще играе с Де Минор на финала в Куинс

Карлос Алкарас доближи първи край на тревна настилка в нежната си професионална кариера, откакто още в дебюта си на шампионата в Куинс Клъб ще играе за купата от влиятелната конкуренция. Световният номер 2 от Испания в профил Себастиан Корда с 6-3, 6-4 за малко над час и 20 минути игра.


Водачът в главната скица, който на 1/4-финалите спря първата ни ракета Григор Димитров, стартира неприятно срещата с американеца и позволи ранен пробив. Алкарас бързо се събра и реализира рибрейк. Последваха няколко гейма, в които и двамата имаха своите благоприятни условия за пробив, само че се справяха с предизвикването. Стигна се до осмия гейм, в който Корда не устоя и позволи нов брейк, а по-късно испанският му конкурент не сбърка на личен сервис. Втората част бе надалеч по-силна за сервиращите, като дебютантът в конкуренцията проби в третия гейм и оттам-нататък сподели самообладание, с цел да не допусне завръщане на противника в мача.

Алкарас завоюва 84% от точките на първи сервис и избави 4/5 шанса за пробив пред Корда. Американецът направи един уинър повече от испанеца - 21 на 20, само че и 11 непредизвикани неточности повече - 16 против 5. Той завърши с шест двойни неточности.


В спор за купата в неделя Алкарас ще се изправи против Алекс де Минор. Австралиецът победи по-рано денем втория в схемата Холгер Руне с 6-3, 7-6 (2) за тъкмо час и 40 минути. Де Минор, който на старта в профил трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем Анди Мъри, стигна до триумф в първия сет след два осъществени пробива, а във втория пречупи съпротивата на младия датчанин след 7-2 точки в тайбрека.

Австралийският тенисист ще се бори за осма купа в кариерата и втора през сезона след тази в Акапулко, до момента в който Алкарас ще гони пети трофей единствено през 2023 и общо 11-и на сингъл в Тура. Двамата имат един формален мач между тях - полуфиналът в Барселона през 2022, когато испанецът печели мъчно с 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР