Карлос Алкарас безспорно е големият герой на настоящия сезон. Тийнейджърът

...
Карлос Алкарас безспорно е големият герой на настоящия сезон. Тийнейджърът
Коментари Харесай

Ден, който никога няма да забрави: Алкарас получи трофея си за нов световен номер 1

Карлос Алкарас несъмнено е огромният воин на сегашния сезон. Тийнейджърът се намираше преди единствено малко повече от година отвън топ 100, но през последните 12 месеца показва незабравим напредък, който му разреши да победи на отминалия US Open и по този метод да се трансформира в най-младия номер едно, откогато е основана ранглистата на ATP. Вчерашният ден пък беше извънредно специфичен за испанеца, тъй като уредниците на Мастърса в Париж му бяха подготвили гала, в която той да получи трофея полагащ се на всеки състезател достигал до върха в спорта, а ето какво показа самият тенисист за оказаната му чест:

" Беше моя фантазия да оглавя международната класация и да печеля купа от Шлема, само че в никакъв случай не съм очаквал да го направя на 19 години. Всичко се случи толкоз бързо. Ако някой ми беше споделил преди сезона, че в неговия край ще заемам първата позиция, то нямаше да му допускам. Сега в действителност мога да осъзная какво съм постигнал, откакто този трофей е в ръцете ми и ще би трябвало да му намеря хубаво място.

Винаги съм имал доверие в екипа си и работата, която сме правили дружно. Случващото се е вследствие на доста сериозен труд и в действителност тежкапредсезонна подготовка. Вярвам, че вложените старания постоянно се възнагрждават и в този момент задачата ми е да запазя първото си място до приключването на 2022-ра, единствено че ще ми бъде доста мъчно, тъй като зад мен в подреждането има фантастични играчи. В момента не мисля за напрежението и не го чувствам. Просто се пробвам да демонстрирам най-хубавото от себе си на всеки един шампионат и се любувам на играта. Напрежението е естествена част от спорта.

Що се отнася до конкуренцията в Париж, то Надал и Джокович са тук, тъй че няма по какъв начин да не ги загатна измежду огромните любимци, а към тях бих добавил и Феликс оже-Алиасим, чиято форма е феноменална сега. Самият аз имам прочут дискомфорт в региона на коляното, само че всеки състезател не е изцяло здрав в последните седмици от годината. Не става въпрос за нещо съществено " - приключи младежът, който на следващия ден ще се изправи против Йошихито Нишиока в дуел от втория кръг на Мастърса в Париж.

Honouring the youngest ever men`s world No.1
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР