Карлос Алкарас бе притиснат до стената на старта на АТР

...
Карлос Алкарас бе притиснат до стената на старта на АТР
Коментари Харесай

Ново върхово класиране и пети финал за сезона: Алкарас продължава да блести в Хамбург!

Карлос Алкарас бе притиснат до стената на старта на АТР 500 конкуренцията в Хамбург, само че мина сполучливо теста и в последна сметка се пребори за успеха. Впоследствие той доста увеличи равнището си на игра и оттова насетне нямаше изгубен сет по пътя към полуфиналите. Там го очакваше Алекс Молчан, който е ученик на Мариан Вайда - някогашния треньор на Новак Джокович.

Словакът сподели борбеност и съумя да окаже опозиция на международния №6, само че нямаше сили да спре стремежа на младежа и по този начин испанецът се поздрави с крайния триумф след 7:6(2) 6:1. По този метод младокът се класира за своя шести край в кариерата, като през утрешния ден ще опита да резервира стопроцентовата си успеваемост в заключителните стадии на шампионатите, а негов противник ще бъде различен представител на новото потомство в лицето на Лоренцо Музети. Независимо от изхода на утрешния край обаче, в понеделник Карлитос ще запише върхово класиране в кариерата си, защото ще бъде ранкиран под номер пет в класацията на АТР.

Още от началните минути на дуела Алкарас опитваше да постанова нападателния си метод, само че противникът му показваше отлични качества в отбранителен проект и успяваше да парира офанзивите на младежа. Испанецът на два пъти поведе с пробив, само че Молчан сподели темперамент и във всеки от случаите съумяваше да реализира мигновен рибрейк. В десетия гейм бяхме напът да станем очевидци на пети следващ пробив, откакто любимецът се снабди с два брейкбола, имащи статута и на сетболи, но словакът още веднъж резервира самообладание и ги отрази след отлични акции от главната линия. Стигна се до тайбрек, в който Карлитос бе безмилостен и небрежно поведе с 6:0 точки, което предреши изхода на сета в негова изгода.

Този процес на събитията като че ли повлия на увереността на Молчан, който още на старта на втората част съобщи подаването си след серия от непредизвикани грешки. От своя страна, Алкарас повишаваше интензитета в играта си с всяка минала секунда и не бе изненада, че непрестанно поставяше напрегнат съперниковите сервис геймове. Той осъществя още два пробива до края на сета и напълно скоро си подпечата крайната победа.

Another Final for Carlitos
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР