Карло Анчелоти има сериозни проблеми да спечели одобрението на феновете

...
Карло Анчелоти има сериозни проблеми да спечели одобрението на феновете
Коментари Харесай

Когато Анчелоти бе уволнен на почивката

Карло Анчелоти има съществени проблеми да завоюва утвърждението на почитателите на Ювентус, когато е назначен за треньор на отбора през 1999 година Като състезател, той е играе за два от огромните противници на " бианконерите " Милан и Рома. Освен това наследява на поста Марчело Липи, който е обожаван на “Деле Алпи”. Според мнозина Анчелоти не е на равнището на клуба. В предходната си работа той е уволнен от Парма, откакто приключва в Серия А през 1998 година

" Бяхме доста разнообразни, разяснява Карло престоя си в Юве. - Аз бях момче от провинцията, а те бяха предприемачи с костюми и вратовръзки. " Суоч " измежду " Ролекс-и ", пластмаса против злато. "

В Ювентус всичко с изключение на купата е неуспех. В първия сезон на Анчелоти (1999-2000) отборът има преднина от девет точки пред Лацио осем кръга преди края, по-късно пет точки преднина три кръга преди края. В последния ден от сезона Лацио стига до триумф с 3:0 на Реджина в безоблачен Рим. По същото време на към 150 км на север в Перуджа стихия забавя второто полувреме с 80 минути на мача на Юве, а резултатът е 0:0. Съдията Пиерлуиджи Колина разрешава срещата да продължи, макар извънредно тежките условия. Гостите имат потребност от победа, с цел да си обезпечат купата. Единственият гол в мача отбелязва Алесандро Калори, Юве губи с 0:1 и изпуска първото място.

През 2001 година борбата за купата още веднъж се взема решение в края. Анчелоти е осводомен, че ще бъде сменен в края на сезона. Ръководството на Ювентус взима странното решение да заяви това решение на почитателите на почивката на последния мач от сезона. Когато се случва това, " бианконерите " водят с 1:0 на Аталанта и към момента имат шансове за купата, въпреки и дребни. Рома води с 2:0 против Парма след първото полувреме и стига до триумф, който им носи Скудетото.
" Причината за напускането на Анчелоти?, изяснява притежателят на Юве Джани Аниели. - Трудно е да работиш в град, в който огромна част от почитателите и медиите са против теб. "

Играчите също са наясно. " Карло страдаше доста, тъй като почитателите на Ювентус не го харесвах, спомня си Алесио Такинарди. - Той в никакъв случай не бе признат. Хората помнят престоя му в Торино като неуспех, тъй като не завоюва нищо, само че мисля, че имаше положителни сезони. Разви се тактически. "

Този опит носи на Анчелоти доста триумфи в идната му работа в Милан. Сред тях е и труимф след дузпи на финала на Шампионската лига през 2003 година на " Олд Трафорд " … против Ювентус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР