Kъривурстът е популярно обедно ястие в Германия, включително и в

...
Kъривурстът е популярно обедно ястие в Германия, включително и в
Коментари Харесай

Световноизвестна компания маха месото от менюто в стола си

Kъривурстът е известно обедно ядене в Германия, в това число и в стола за чиновниците на най-големия автомобилостроител в Европа - Volkswagen.

Представлява дълга и дебела свинска наденичка, нарязана на части, покрита с лют кетчуп и поръсена с къри на прахуляк.

Очертава се обаче скоро да изчезне от менюто на стола в централата на Volkswagen в северния немски град Волфсбург, написа Daily Sabah, представено от Българска телеграфна агенция. Компанията е изпратила вътрешно известие за това до личния състав.

Когато чиновниците се завърнат от годишните си летни отпуски през идните седмици, те ще открият, че всички предписания, които се подготвят в кухнята на компанията, към този момент са без месо. От време на време ще се предлага риба.

Много чиновници желаят вегетариански и вегански други възможности, се показва в известието, съгласно което потреблението на по-малко месо седмично спомага и за опазването на околната среда.

Времето, когато вегетарианската кухня се възприемаше като храна, приготвена от свекървата или тъщата, към този момент отмина, сподели представител на немската хотелска и ресторантьорска федерация (DEHOGA).

Меню без месо към този момент бе сполучливо въведено в офисите на Volkswagen в близкия град Хановер.

Любителите на месото във Volkswagen обаче не трябва да се отчайват. Те ще могат да си купят къривурст от уличните продавачи, които са съвсем на всички места в Германия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР