Каритас Русе“ ще отбележи Деня на Каритас“ тази неделя, на

...
Каритас Русе“ ще отбележи Деня на Каритас“ тази неделя, на
Коментари Харесай

„Каритас Русе“ отбелязва Деня на „Каритас“ с благотворителен базар

„ Каритас Русе “ ще означи Деня на „ Каритас “ тази неделя, на 19 ноември с благотворителен базар в поддръжка на нуждаещи се хора. Базарът ще се организира от 10:00 до 16:00 часа пред Централни градски хали, при положение на превалявания жителите на Русе ще могат да поддържат базара в Хуманитарен център „ Каритас “ на ул. „ Богдан челник “ 3 (зад учебно заведение „ Отец Пайсий “). Актуална информация по отношение на местоположението ще може да бъде открита на фейсбук страницата на организацията - CaritasRuseBG.

В рамките на базара ще могат да бъдат закупени ръчно направени украшения, рисунки и артикули от деца със специфични потребности, деца от рискови фамилии и бездомни лица. Целта е да бъдат събрани средства за закупуване на трайни хранителни артикули, които ще бъдат раздадени на небогати и уязвими хора, на които „ Каритас “ оказва помощ.

Денят на „ Каритас “ е годишна самодейност на всички сътрудници на „ Каритас “ в България, която цели да популялизира активността на организацията, ориентирана към на бедните и изпитващите страдалчество. Тя е обвързана с оповестения от папа Франциск Световен ден на бедните и споделя неговото обръщение: „ От никой бедняк не отвръщай лицето си “(Тов.4, 7).

По време на проведените събития присъстващите ще имат опция да поговорят за бедността, за „ Каритас “ и за методите, по които всички дружно като общество можем да допринесем за построяването на по-добър свят, в който всички хора ще могат да живеят почтено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР