Карим Бензема успя да вкара първия си гол директно от

...
Карим Бензема успя да вкара първия си гол директно от
Коментари Харесай

Бензема успя да го направи след 418 мача в Примера

Карим Бензема съумя да вкара първия си гол непосредствено от директен свободен удар в 418-ия си мач в Ла Лига за Реал Мадрид. Най-добрият състезател на УЕФА го стори в 10-ата минута от добавено време на мача против Еспаньол.

„ Лос бланкос “ се постановиха над каталунския отбор в неделя с 3:1. Два от головете бяха дело на Бензема, а с един се регистрира Винисиус Жуниор. Почетното попадение за Еспаньол вкара нападателят Хоселу.

Интересен факт е, че Бензема вкара своя гол от директен свободен удар на капитана на Еспаньол – Леандро Кабрера, който играе като бранител.

На уругваецът му се наложи да застане на врата поради аления картон на Бенжамен Лекомт в шестата минута на добавено време на мача.

Карим Бензема призна, че Златната топка е негова детска фантазия. 34-годишният нападател е наясно, че тази година е най-близо до постигането на тази фантазия.

„ Надежда за Златната топка? Да забележим какво ще стане. Трябва да изчакаме резултатите от вота. Да получа Златната топка е моя фантазия от детството. Сега не съм толкоз надалеч от постигането й. Да забележим какво ще се случи ", сподели Бензема, представен от френските медии.

Бензема към този момент означи четири гола и направи една асистенция в четири мача от всички шампионати този сезон. Преди два дни Карим беше приет за най-хубавия състезател на миналия сезон съгласно УЕФА.

Церемонията по връчването на Златната топка е планувана за 17 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР