Карим Бензема ще пропусне следващите два мача, но може да

...
Карим Бензема ще пропусне следващите два мача, но може да
Коментари Харесай

Бензема пропуска два мача, завръща се за дербито на Мадрид

Карим Бензема ще пропусне идващите два мача, само че може да се завърне в точния момент за градското дерби с Атлетико Мадрид, съобщи старши треньорът на Реал Карло Анчелоти. Френският нападател напусна наложително терена при класическия триумф над Селтик с 3:0 като посетител в Шампионската лига през седмицата поради проблем в коляното, като първичните опасения бяха за по-сериозна травма, която да го извади за дълъг интервал от време от терените.

Въпреки това, Анчелоти успокои почитателите на първенеца на Испания и Европа на конференцията си преди дуела на „ белите “ с Майорка, казвайки, че един от любимците за „ Златната топка “ може да се завърне още веднъж в игра след към седмица. След мача с Майорка, Кралският клуб се изправя против Република България Лайпциг в Шампионската лига, преди да гостува на Атлети идната неделя. „ Няма да форсираме завръщането на Бензема. Със сигурност няма да играе против Лайпциг, само че за дербито ще преценим в допълнение. Ако не се включи против Атлетико, то няма да отиде да играе за Франция по време на паузата за националните тимове “, безапелационен бе италианският експерт.

Бензема бе сменен след половин час игра на „ Паркхед “ от Еден Азар, който вкара третия гол при триумфа, като се чака белгиецът да бъде на върха на офанзивата в срещата с Майорка, заменяйки дейно френския стрелец. „ Азар се оправи добре против Селтик. Ще заложа още веднъж на него в неделя. Да се надяваме, че ще успее да повтори мощното си показване. Не чакам от него да играе като Бензема, само че желая да играе добре и да комбинира с останалите си съотборници в нахлуване “, добави Анчелоти.

Той сподели още, че няма заместител на Бензема, като различните варианти оферират разнообразни мощни страни във финалната третина, отличавайки Винисиус Жуниор, който вкара във всеки един от последните четири мача на „ белия балет “. „ Не разполагаме с Карим и защото той е най-хубавият нападател в света, няма кой да го размени на трансферния пазар. Но той може да бъде заменен с други играчи, които имат разнообразни характерности. Винисиус става все по-постоянен в завършващия удар, в отбелязването на голове. Трудно е за него да пропусне пред вратата на съперника, там той се усъвършенства доста. Искам да подчертая, че той продължава да има положително отношение, крепко стъпил на земята е, работи – желае да се усъвършенства ежедневно “, приключи наставникът на Реал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР