Карим Бензема отново вдигна градуса на напрежението около френския национален

...
Карим Бензема отново вдигна градуса на напрежението около френския национален
Коментари Харесай

Бензема подсили слуховете за скандал с Дешан

Карим Бензема още веднъж подвигна градуса на напрежението към френския народен тим. Носителят на “Златната топка ” разгласява своя фотография в Инстаграм, под която написа “Не ми пука ”. Това се случва, до момента в който медиите интензивно спекулират по тематиката дали той ще се причисли към състава на “петлите ” за финала на Световното състезание против Аржентина в неделя. 

По всичко проличава, че Бензема нито чака, нито държи да играе в решаващия конфликт, въпреки че към този момент е изцяло възобновен от травмата си. Той даже взе присъединяване в загадка контрола на Реал Мадрид през вчерашния ден, след което селекционерът на Франция Дидие Дешан беше запитан дали ще разчита на него против “гаучосите ”. Това е допустимо, тъй като Бензема не беше изваден от състава, макар травмата, а на неговото място не беше извикан различен футболист. Дешан обаче не пожела да разяснява тематиката. 

View this post on Instagram
A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Според френските медии, двамата са в неприятни връзки. Libertad Digital твърди, че когато Бензема получил контузията на една от последните тренировки преди старта на Мондиал 2022, Дешан се обърнал към него с думите: “Карим, тъпо, че би трябвало да си тръгнеш ”. Нападателят се почувствал обиден, тъй като нямал желание да напуща лагера на тима и се надявал да се възвърне в точния момент за част от дуелите. 

В реалност, травмата на Бензема не се оказа толкоз сериозна и той е бил изцяло подготвен за игра няколко дни преди въпросния спаринг с Леганес в четвъртък. 
 Карим Бензема игра в загадка контрола през днешния ден Карим Бензема игра в загадка контрола през днешния ден
“Екип ” написа, че Дешан и Бензема в никакъв случай не са били съидейници. Треньорът останал афектиран, когато не чул името си измежду тези, на които носителят на “Златната топка ” благодари на церемонията по награждаването с най-престижното самостоятелно отличие във футбола. 

Отбелязва се още, че по-голямата част от националите не гледали с положително око на наличието на 34-годишния нападател в тима. 
 Ще играе ли Бензема на финала? Какво сподели Дешан Ще играе ли Бензема на финала? Какво сподели Дешан
Все отново, Бензема може да дойде в Катар за финала в неделя, само че като фен. Както е известно, президентът на Франция Еманюел Макрон има концепция да изгледа дуела в компанията на футболистите, които отпаднаха от състава поради травми.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР