Карим Бензема донесе победата на Реал (Мадрид) с 2:1 срещу

...
Карим Бензема донесе победата на Реал (Мадрид) с 2:1 срещу
Коментари Харесай

Скоростни голове доближиха Бензема до 30-годишно постижение на Христо Стоичков

Карим Бензема донесе успеха на " Реал " (Мадрид) с 2:1 против " Атлетик " (Билбао) като посетител. Френският нападател вкара два пъти още до седмата минута.

Със скоростните си голове той се приближи до 30-годишно достижение на Христо Стоичков. Бившият български нападател е футболистът, вкарал най-бързо два гола за гостуващ тим на терена на " Атлетик ". Прави го още в първия си сезон в " Барселона ", когато на 10 март 1991 година се разписва два пъти за 5:32 минути при успеха с 6:0.

Сега головете на Бензема пристигнаха за 6:33 мин. Първият от тях беше гол №400 в кариерата на нападателя.

" Атлетик " понижи посредством Оян Сансет в десетата минута, само че резултатът се резервира до края. " Реал " събра 46 точки и води с осем пред " Севиля ", който е с мач по-малко.

Отборът от Мадрид към този момент си беше обезпечил статута на есенен отличник в Ла Лига. Данните на статистика " Мистер чип " демонстрират, че в 19 от 26 случая (73%) откогато в шампионата се дават три точки за победа, есенният отличник става първенец. В цялата история на шампионата на Испания " Реал " е стъпвал на върха в 24 от 35 случая (69%), в които е бил отпред след половината от мачовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР