Карикатурен колаж с образа на българския премиер Бойко Борисов с

...
Карикатурен колаж с образа на българския премиер Бойко Борисов с
Коментари Харесай

Гръцкият превод на Бой Ганьо е илюстриран с Бойко Борисов


Карикатурен колаж с облика на българския министър председател Бойко Борисов с калпак и мустаци е употребена за корицата на превода на " Бай Ганьо " на гръцки. Книгата на класика Алеко Константинов е издадена през октомври 2019 година от издателство " Одос Панос " под заглавие " Бай Ганьо. Невероятни истории за един актуален българин ".

В анотацията се споделя:

" Бай Ганьо (Барба Ганиос) илюстрира същинската историческа трагикомедия на времето (1880 г.), която поражда от бързото придвижване на обществените пластове на новоосвободената страна и мощното предпочитание " да настигнем другите ". Традиционното и новото, патриархалното и модерното, съществуват по едно и също време и честите им спорове водят до комични изненади, недоразумения и неточности ".

Преводач на книгата е Костас Барбутис, който е учил в България през 1970-те години, съставител е на антологии на българската лирика, самият той написа лирика и прозаичност.

Използваният за корицата колаж е дело на българин и това изображение е първото, което излиза в търсачката Гугъл при въвеждането на основни думи " Бай Ганьо ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР