Кариерна борса се проведе във Варненския свободен университет Черноризец Храбър“,

...
Кариерна борса се проведе във Варненския свободен университет Черноризец Храбър“,
Коментари Харесай

Кариерна борса срещна студентите на ВСУ с бизнеса

Кариерна борса се организира във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, оповестиха от образователното заведение. Събитието е част от плана „ Иновативен модел за рационализация на висшето обучение посредством основаване на академична екосистема ВСУ „ Черноризец Храбър “ – Технически университет – Варна – Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “, който стартира тъкмо преди две години.

ВСУ „ Черноризец Храбър “. Снимка: ВСУ

Събитието бе намерено от проф. доктор Петър Христов , ректор на Варненския свободен университет. Той приветства студентите в навечерието на студентския празник, 8 декември, с думите:

„ Студентите са носители на вярата за едно по-добро бъдеще. Оптимист съм, че днешните младежи ще имат по-добър живот от този на своите родители. Сигурен съм, че студентите на Варненския свободен университет ще могат в оптималната степен да се възползват от провокациите и опциите на бързо изменящия се свят. “

Ректорът награди изявени студенти , съдействали за издигането на престижа на ВСУ „ Черноризец Храбър “ в спорта и обществените действия. Отличените са:

– Полина Галинова – компетентност V курс „ Психология “, завоюва бронзов орден на международното състезание по кикбокс в Португалия.
– Тервел Чорбаджийски – II курс „ Психология “, призьор в спортния шампионат по пукотевица с лък „ Дунавски стрели “. Тервел съчетава сполучливо образованието в университета със спорта, музиката и изкуствата.
– Кристиян Йорданов – II курс „ Защита на националната сигурност “. Заедно с Полина Галинова извоюваха четири златни медала на Националния шампионат по кикбокс, който се организира в Стара Загора.
– Йоанна Христова – III курс в компетентност „ Графичен дизайн “. Тя се класира в призовата тройка на състезанието за превод „ Трансформации “, проведен от Филологическия факултет на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “.
– Мерхат Осман – като студент в 4 курс на компетентност „ Финанси и счетоводство “ той получи специфичната премия на 12-ото издание на Националния конкурс по одит за студенти „ Млад инспектор “ за 2023 година
– Гергана Атанасова – IV курс в компетентност „ Право “ и Алесандро Канкис – III курс в компетентност „ Международен бизнес на британски език “. Двамата бяха част от българския тим, които показа страната ни в #ConSIMium – симулация на работата на Съвета на Европейския съюз. В симулацията участваха 200 студенти от всички страни-членки на Европейски Съюз.
– Тотьо Бонев, Диляна Парушева и Мелих Исуфов от компетентност „ Строителство на здания и уреди “ – ментори на ученическите тимове, които завоюваха призови места в 10-то издание на състезанието за изобретателни умения „ Варна Спагети инженеринг “.

В рамките на плана „ Иновативен модел за рационализация на висшето обучение посредством основаване на академична екосистема ВСУ „ Черноризец Храбър “ – Технически университет – Варна – Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “ единствено преди дни се дипломираха и първите студенти, които се образоваха в основаните по плана магистърски стратегии „ 3D технологии за планиране и произвеждане “ и „ Екотехнологични системи в промишлеността “. Университетът има своите първи „ инженери по адитивни технологии “ и „ магистри по екотехнологични системи, сподели деканът на Архитектурния факултет доцент доктор инж. Росица Петкова – Слипец.

Кариерната борса е финалният стадий, който дава опция за студентите да се срещнат с специалисти на най-големите компании във Варна, измежду които „ Солвей Соди “ АД и „ Хидрострой “ АД.

Представителите на бизнеса предложиха на студентите на ВСУ „ Черноризец Храбър “ благоприятни условия за стипендия и насочиха покана за осъществяване на заплатен стаж. Кариерната борса е част от активността на университета за поддръжка на студентите в тяхната професионална реализация и за определяне на трайни връзки сред образованието и бизнеса .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР