Кариерен престъпник и самоопределящ се като пристрастен към свободата, който

...
Кариерен престъпник и самоопределящ се като пристрастен към свободата, който
Коментари Харесай

Френският „крал на бягството“ Редоан Фаид получи 14-годишна присъда

Кариерен нарушител и самоопределящ се като " привързан към свободата ", който избяга от френски затвор в похитен хеликоптер, беше наказан на още 14 години затвор в четвъртък.

Редоан Файд, който имаше голям брой присъди за въоръжен обир, беше излязъл от пандиза в Рео, на 50 километра (30 мили) югоизточно от Париж, през 2018 година

51-годишният, който беше задържан след три месеци на бягство, беше изправен пред съда предишния месец.

Точно след среднощ в четвъртък, Съдебният заседател в столицата беше цялостен с повече от 100 общественици.

Когато той дойде на подсъдимата пейка, носейки усмивка и наследник пуловер, Фаид се пошегува с някои от 11-те си съобвиняеми, измежду които 65-годишния му брат Рачид, който поздрави с целувка.

14-годишната присъда, постановена от съдията, беше по-лека от 22-те години, които прокурорите желаеха.

Тъй като предходните му присъди за обир и бягство от пандиза трябваше да изтекат до 2046 година, в този момент той можеше да бъде в пандиза до 2060 година

Рачид Фаид, който взе водач на хеликоптер за пленник и го принуди да кацне пред стаите за рандеву на пандиза Reau, получи 10 години.

Трети брат, 63-годишният Брахим, който беше в стаите за свиждания с Редоан по това време, се закле по време на седемседмичния развой, че той не е знаел за проекта.

Прокурорите му повярваха и желаеха оправдаването му. Съдът не го направи и му даде една година условна присъда.

Трима от племенниците на Редоан Фейд, които му помогнаха по време на бягството му и времето, когато се укриваше, бяха наказани на две, шест и осем години затвор. < p> Той сподели, че проектът му за бягство е построен към " несъизмерим минус " - неналичието на противохеликоптерни мрежи в пандиза му.

На 1 юли 2018 година двама мъже, представящи се за възпитаници в летателно учебно заведение, принудиха инструктор на хеликоптер в дуло, с цел да ги откарат до пандиза.

Съучастниците на Фаид са употребявали димни бомби и ъглошлайфи, с цел да пробият вратите и да го откарат до чакащия хеликоптер, под аплодисментите на другите пандизчии.

Фаид, именуван „ краля на бягството “, избра да резервира безмълвие по време на следствието, с цел да стачкува против изискванията в пандиза.

Но гангстерът с бръсната глава, който споделя, че е бил въодушевен от кино злодеи като Тони Монтана в „ Лицето с белег “, изнесе шоу по време на високо- правосъден развой за сигурност.

Фейд, който е избягал от пандиза един път преди този момент за шест седмици през 2013 година, сподели, че е наясно с „ вредите, нанесени от този апел за независимост “.

„ Това е пристрастяване, което различавам и което гълтам аз и това не мога да изцелявам. "

Фаид сподели, че " не се пробва да омаловажи случилото се " и че желае да помоли водача на хеликоптера, който не участва в съда, за амнистия.

По време на процеса той стана поетичен, до момента в който разказваше за бягството, говорейки за " безоблачен лъч " на лицето си, " чувството за независимост " и " затворената врата, която се отваря към безкрайността ".

Прокурорите описаха Фаид като " шарлатанин ", който търси да завоюва хората с хумора си, предупреждавайки членовете на журито да не се заблуждават от него.

Фейд излежаваше 25-годишна присъда за несполучлив грабеж през 2010 година, при който беше убита полицайка, макар че той твърди, че гибелта й е инцидентна.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР