Кариерата за добив на мрамор в местността „Старите колиби“ над

...
Кариерата за добив на мрамор в местността „Старите колиби“ над
Коментари Харесай

Кариерата над Асеновград брои 50 000 лв. глоба

Кариерата за рандеман на мрамор в местността „ Старите колиби “ над Асеновград ще би трябвало да заплати санкцията от 50 000 лева за потребление на количество гърмеж над позволеното. Това излиза наяве от правосъдно решение на Административен съд-Пловдив, което е дефинитивно.

Глобата е наложена от Министерството на енергетиката, което е предоставило въпросната кариера на концесия на компания „ НВГ Кариери “ ООД. Наказателното разпореждане е доказано от Районния съд в Асеновград, то е обжалвано от компанията пред Административния съд в Пловдив и през днешния ден бе доказано.

Сигналът за гърмежите е подаден от игуменката Юлита на манастира " Св. Петка " край Мулдава на 8 януари 2019 г, излиза наяве от правосъдното решение. Последвала инспекция по документи от Министерство на енергетиката и съставили на място констативен протокол, установяващ, че при взривни работи на 4.06.2018 година използваното количество взривно вещество е 105,62 кг, което надвиша оптимално допустимото за едно взривяване на един сондаж или в една серия от 60 кг. Тези обстоятелства са признати за несъмнено открити въз основа на показанията на очевидците и писмените доказателства, излиза наяве от правосъдното решение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР