Кариерата на Рафаел Надал е белязана не само от куп

...
Кариерата на Рафаел Надал е белязана не само от куп
Коментари Харесай

Известен медик: Много лекари казваха на Надал, че няма как да се реализира като професионален тенисист

Кариерата на Рафаел Надал е белязана освен от куп триумфи, само че и от редица съществени травми. Известният френски остеопат доктор Бенжамен Илуз, който е управлявал лекуването на някои от контузиите на Матадора, показа, че доста лекари са били скептични по отношение на реализацията на Надал като тенисист.

„ Има хора, които изпитват голяма болежка, само че съумяват да наподобяват по този начин, като че ли всичко е наред. Ако оценим интензитета на болката по десетобалната система, то за множеството хора сериозна болежка е 3 от 10, до момента в който за Надал е 7 от 10. Той играе досега, в който тялото му към този момент в действителност не му разрешава да продължи “ сподели Илуз в изявление за подкаста на френския публицист Тибо Веризиан.

„ Надал се отдръпна от първия си Ролан Гарос поради фрактура на стъпалото – проблем, който го измъчваше дълго време, когато беше млад. Аз, в качеството си на здрав човек, ползвам постепен напън върху стъпалото си и спирам сега, в който стартира да чувствам болежка. Докато Рафаел е играл с тази контузия в продължение на повече от година “ сподели още Илуз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР