Кариерата на Мирослав Енчев започва в Берое, като преминава последователно

...
Кариерата на Мирослав Енчев започва в Берое, като преминава последователно
Коментари Харесай

Мирослав Енчев: Отборът ми в четвърта дивизия на Гърция е на нивото на нашата Втора лига

Кариерата на Мирослав Енчев стартира в Берое, като минава поредно през Загорец, Нефтохимик, Ботев (Гълъбово), Верея и Черно море. Миналата година приключи контракта си със заралии и се озова на екзотична футболна дестинация.

Днес опитният централен защитник е съотборник с различен българин в състава на гръцкия Елас Сирос - Мариян Огнянов. Пред Sportal.bg Миро Енчев разкри детайлности от живота си на острова.

Привет, Миро, по какъв начин се стигна до прехвърлянето ти на това екзотично място? 
- Преди всичко благодаря сърдечно, че се свързахме и поддържаме другарство. След като предходната година май месец ми завърши контракта с Берое, получих няколко предложения от български тимове, само че не се стигна до трансфер. Малко по-късно ми се обадиха и от тук (Гърция), бързо се случиха нещата и ето ме - на остров Сирос, колкото и ненадейно да е, само че всяко едно предизвикателство за мен е нова стъпка в кариерата ми.

Разкажи нещо за самия остров и тима, за който играеш?  
- Остров Сирос е част от архипелага на Цикладските острови - дребен, само че извънредно хубав и изящен, ситуиран в южната част на Егейско море. Животът е доста спокоен, хората постоянно усмихнати и подготвени да ти оказват помощ. Има хубави кафенета, заведения за хранене, църкви. Отборът, в който играя, е Елас Сирос от град Ермопули. В него има много положителни футболисти, най-вече гръцки. Бих го сравнил като качество с тимове от нашата " Б " група (Втора лига). Нивото е много положително, въпреки и в четвърта дивизия на гръцкия футбол. Заедно с Мариян Огнянов сме тук и ще се опитаме да помогнем на тима да реализира задачите си.

Бързо ли се приспособихте (заедно с Мариян Огнянов) към живота на острова? 
- Да, ние сме тук със фамилиите си и хората от управлението са се погрижили нищо да не ни липсва. А и на такова място бързо и елементарно се привиква. Ние сме в най-големия град на острова Ермопули. Спокойствието, хубостта и морето способстват за бързата акомодация. Наистина едно прелестно място за живеене.

На какьв принцип се играе в четвърта гръцка дивизия и каква е задачата пред тима?  
- Вече изиграхме 20 мача и успяхме да спечелим шампионата. Много положително показване за сезона. Сега, в средата на месеца, следва да играем мачове за влизане в по-горна дивизия. Бяхме на край за Купата на Цикладите против тима на остров Миконос, който е много мощен съперник и за жалост не успяхме да победим.

Следиш ли българското състезание и в частност тимовете, за които си играл с триумф - Черно море и Берое?  
- Да, проследявам шампионата и когато имам свободно време, виждам най-вече мачове на Черно Море. Отборът ми е на сърце и имам много другари в него. Стискам им палци да се показват на едно високо равнище, каквото показва през последните години, а за какво не и да играят в евротурнирите - нещо, което е по силите им.

Има ли късмет съгласно теб Черно море да отстрани Лудогорец за Купата? 
- Надявам се съдийството да е на равнище, тимът на Черно море да покаже добра игра, с цел да успее да отстрани Лудогорец и още веднъж да играе край, макар че след първата среща ще е много по-трудно.

Какво си пожелаваш на първо място? 
- Здраве, да няма най-много травми, всичко друго е постижимо.

Автор: Пламен Трендафилов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР