Кариерата на Максим Креси не спира да се развива във

...
Кариерата на Максим Креси не спира да се развива във
Коментари Харесай

След оспорвана битка до самия край: Креси вдигна първия си ATP трофей на родна земя!

Кариерата на Максим Креси не стопира да се развива във възходяща посока и откакто при започване на годината американецът се намираше на нежеланата 112-а позиция, то 7 месеца по-късно той е в топ 50 на международната класация. Освен това през този интервал той доближи до два АТР финала и бе единствено въпрос на време да направи още една крачка напред, като се поздрави с първи професионален трофей. Този миг настъпи през днешния ден, откакто актуалният международен №41 пречупи съпротивата на Александър Бублик в Нюпорт след оспорван конфликт, траял 2 часа и 25 минути и приключил с триумф за представителя на домакините - 2:6 6:3 7:6(3).

Местният представител стартира нервно и позволи да изостане с пробив още в самото начало на дуела, позволявайки на противника да поведе с ранен задатък от 3:0. От своя страна, Бублик бе неотстъпчив от линията за сервис, заради което не остави никакви шансове на американеца да навакса пасива си, а след ново ослепително показване на ретур казахстанецът реализира още един брейк, с който сложи точка на откриващия сет.

Втората част започва по познатия сюжет, защото Креси още веднъж изостана с 0:3 още на първата отмора. Получаващ мощна поддръжка от трибуните, американецът съумя да се съвземе и мигновено по-късно увеличи неимоверно равнището си, което в композиция с неточностите на съперника го изведе до серия от шест следващи гейма и равнене на общия резултат.

Финалният сет се разви изцяло равностойно, като в него и двамата състезатели имаха забележителна успеваемост на вкаран първи начален удар и опциите за пробив съвсем изцяло отсъстваха. Единствените проблеми за някого от сервиращите се случиха в шестия гейм, когато Бублик трябваше да отразява три брейкбола. В последна сметка той се оправи сполучливо със задачата си и след това се стигна до тайбрек, в който поддръжката на публиката и подаването на Креси изиграха своята роля и напълно скоро той можеше да ликува с дебютен АТР трофей.

A 3rd set rollercoaster!

The moment Maxime Cressy defeated Bublik to win the title at the!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР