Кариерата на Денг Адел в Балкан не започна никак успешно.

...
Кариерата на Денг Адел в Балкан не започна никак успешно.
Коментари Харесай

НБА попълнението на Балкан с почти нулев дебют в НБЛ

Кариерата на Денг Адел в Балкан не стартира по никакъв начин сполучливо. Крилото, което дойде в българския първенец с реномето на някогашен състезател от НБА, е отбелязало единствено 2 точки в дебютните си два мача в българския хайлайф. Бившият състезател на Кливланд Кавалиърс осъществя първия си панер с екипа на ботевградчани през вчерашния ден, в края на третата четвърт в дуела против ЦСКА, когато означи дълбока пукотевица от зоната за две точки.
 Брандън Йънг изстреля ЦСКА до триумф в Ботевград Брандън Йънг изстреля ЦСКА до триумф в Ботевград
Преди това Адел направи формалния си дебют за Балкан в дербито против Рилски състезател. Тогава новият №35 на първенците записа единствено 1 асистенция за 13 минути на терена при 0/3 пукотевица от игра, завършвайки срещата с +/- от -9. Идентично бе и представянето му през вчерашния ден, като той завърши срещата с “армейците ” с 2 точки, 1 битка и 3 асистенции за 16 минути при 1/2 пукотевица от игра и +/- от -12. И в двата мача Балкан позволи провали, като тимът към този момент не може да диша чак толкоз умерено на второто място във краткотрайното класиране.

Очевидно е, че Адел ще се нуждае от в допълнение време за акомодация към стила на игра в България. Феновете на “зелените ” обаче по всяка възможност чакаха да видят надалеч по-силно показване от единствения състезател с опит в НБА в българското състезание сега. Крилото се подвизаваше половин година в тима на Кливланд Кавалиърс през 2019-а, когато подписа двупосочен контракт с отбора. В лигата на извънземните Адел изигра 19 мача, в които записа приблизително по 1.7 точки и 1.0 битка на дуел.

Снимка: balkanec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР