Къри и Томпсън изведоха Голдън Стейт до успех над Бруклин

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс стигна до успех над един
Коментари Харесай

Отборът на Голдън Стейт Уориърс стигна до успех над един от претендентите за титлата в Източната конференция Бруклин Нетс, след като взе дербито в Сан Франциско със 110:106 в мач от редовния сезон.

Двата тима направиха равностоен двубой, като водени от Кайри Ървинг, гостите успяха да наваксат изоставане от 19 точки в средата на третата част, за да дръпнат с три точки в началото последната четвъртина, но в заключителните моменти звездите на Уориърс Стеф Къри и Клей Томпсън напомниха за най-добрите години на "Сплаш Брадърс". Двамата вкараха последните 17 точки на своя тим, включително ключова тройка на Томпсън 12 секунди преди края. Ървинг даде всичко от себе си и отговори на свой ред с тройка само две секунди по-късно, но Къри и Томпсън не трепнаха от фала в оставащите секунди, за да подпечатат успеха на Уориърс.
Кайри Ървинг и Клей Томпсън
Къри завърши двубоя с 19 точки, 7 борби и 8 асистенции, докато Томпсън се отчете с 16 точки и 6 борби за 26 минути игра, а най-резултатен за тима бе избраният за титуляр в Мача на звездите Андрю Уигинс с 24 точки и 8 борби. За Бруклин Ървинг записа 32 точки, 7 борби, 7 асистенции и 3 откраднати топки, а Пати Милс добави 24 точки. Кевин Дюрант и Джеймс Хардън не взеха участие в срещата заради контузии.

"Чувството бе невероятно, наистина. Това ми липсваше. Наистина беше невероятно", сподели след мача Томпсън относно късната си тройка. Гардът не игра две години и половина заради две поредни тежки контузии, преди да се завърне на паркета по-рано този месец.

След петата си поредна победа Голдън Стейт заема второ място в Западната конференция с актив 37-13, докато Бруклин е на шеста позиция на Изток с баланс 29-20.

В друг мач от тази нощ Торонто Раптърс надви водача на Изток Маями Хийт със 123:120 като гост след три продължения.

Останалите резултати:

Пеликанс - Селтикс 97:107

Маверикс - Пейсърс 132:105

Севънтисиксърс - Кингс 103:101

Гризлис - Уизардс 115:95. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР