Карго контейнер, превозващ над 15 милиона долара в злато и

...
Карго контейнер, превозващ над 15 милиона долара в злато и
Коментари Харесай

Злато и ценности за 15 млн. долара изчезнаха мистериозно от летището в Торонто

Карго резервоар, пренасящ над 15 милиона $ в злато и други полезности, е липсващ в понеделник от интернационалното летище Pearson в Торонто и полицията още недоумява по какъв начин се е случило това, оповестяват международните медии.
Самолетът е бил разтоварен и каргото е превозено до складово помещение в ранните вечерни часове на понеделник при изцяло обикновено протекла процедура, е обяснил на конференция в четвъртък Стивън Дуивестайн от районното полицейско ръководство, представен от CNN.
Контейнерът е липсващ точно от складовото помещение, като е изместен неизвестно по какъв начин от незнайни причинители. Полицията към този момент мълчи дали охранителните камери са запечатали удара, не споделят информация и за компанията, транспортирала контейнера, както и за притежателя му.
„ Това, което мога да споделя, е че контейнерът е превозвал пратка с викота стойност, тя е съдържала злато, само че освен, имало и други предмети с висока стойност “, разясняват от полицията.
Пратката е оценена на стойност към 15 милиона $. Органите отхвърлят към този момент да разясняват дали това е работа на експерти с аргумента, че следствието е на прекомерно ранен стадий. Контейнерът не е бил огромен като размер - към 150 кв. см., само че управляващите отхвърлят да оповестят какъв брой е тежал. 
Ударът е един от най-големите в Канадската история, която помни огромните канадски кражби на кленов сироп през 2011 и 2012 година Тогава 3000 тона сироп, на стойност 18,7 млн. $, бяха отмъкнати от склад в Квебек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР