Карен Хачанов в последните сезони неизменно остава извън полезрението на

...
Карен Хачанов в последните сезони неизменно остава извън полезрението на
Коментари Харесай

Аделаида: Сребърният олимпийски медалист надви шампиона от Sofia Open и е на 1/4-финал

Карен Хачанов в последните сезони непроменяемо остава отвън полезрението на феновете на тениса, откакто двамата му сънародници Даниил Медведев и Андрей Рубльов постоянно биват свързани с съветските триумфи в тениса, само че точно това да няма съществено напрежение върху плещите си, разреши на международния номер 20 по време на миналогодишния US Open да разкрие най-хубавото, на което е кадърен на корта, като той доближи първия си " мейджър " полуфинал в кариерата до момента.

Бившият първенец от Мастърса в Париж обаче надалеч не наподобява подготвен да стопира дотук и през актуалната седмица в подготовката си за първия шампионат от Големия шлем за 2023-та, а точно Аустрелиън Оупън, той започва с победа присъединяване си в Аделаида, където се наложи след 6:4 6:4, за тъкмо 80 минути на корта, над настоящия притежател на трофея от Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер. По този метод сребърният олимпийски медалист се класира за четвъртфиналната фаза на конкуренцията и ще срещне Джак Дрейпър, който надделя преди броени дни още веднъж в Аделаида.

Началото на дуела беше вихрено за швейцареца, който придаваше спомагателна заостреност в ударите си, с което ги превръщаше в неспасяеми попадения в противниковото поле и на бърза ръка си обезпечи задатък от 3:0. С идването на първата отмора в конфликта обаче съотношението на силите претърпя цялостна трансформация, като оттова насетне Хачанов пое напълно контрола над протичащото се и завоюва шест от идващите седем гейма, с цел да се поздрави с откриващия сет в актива си.

Проблемите във втората част пред международния номер 55 не закъсняха и той беше изправен пред угрозата да загуби подаването си още на старта, само че в типично собствен жанр, както ни сподели нееднократно по време на миналогодишния Sofia Open, извърши безупречно комбинацията " сервис-мрежа " и се избави от заплахата. Впоследствие самият Хюслер на собствен ред можеше да отмъкне съперниковия сервис, но някогашният Мастърс 1000 първенец се оказа непреклонен, отразявайки брейкбол, като още в идните минути подпечата импулса в представянето си с пробив и не след дълго постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР