Карен Хачанов е новият шампион на АТР 250 турнира в

...
Карен Хачанов е новият шампион на АТР 250 турнира в
Коментари Харесай

5 години по-късно: Хачанов не остави шансове на Нишиока и отново е шампион в АТР Тура!

Карен Хачанов е новият първенец на АТР 250 шампионата в китайския град Жуай. Руснакът, който през последните месеци страдаше от травма и пропусна серия от съревнования, измежду които и Уимбълдън, най-сетне наподобява изцяло възобновен от контузията си, откакто ни показва показване, почтено за топ подложен в АТР съревнование, и приключи седмицата с успех над Йошихито Нишиока във финала - 7:6(2) 6:1. Така сребърният олимпийски медалист поставя завършек на сушата си от пет години без трофей и завоюва петата си купа в Тура, която се явява негова първа от Мастърса в Париж през 2018-а насам.

Началото на дуела се оказа прибързано за всекиго от двамата състезатели, които постоянно допускаха грешки от привидно рутинни позиции, само че с развиването на мача Хачанов увеличи мощта в ударите си и пречупи отбраната на противника, сдобивайки се с пробив задатък. Ответната реакция на японеца пък надалеч не изневери, откакто той на собствен ред подвигна оборотите и направи разиграванията мощно интензивни, при което заложеното от него движение се трансформира в непостижимо за международния номер 15 и рибрейкът не закъсня. Оттам насетне сервиращите очевидно стабилизираха представянето си на начален удар и бяхме отведени до тайбрек, в който осмият подложен пръв се снабди с преимущество в резултата, но след това руснакът заложи на силовия тенис и нанесе поредност от бомбастични форхенди, с цел да заслужи триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част левичарят образно изпитваше съществени усложнения с това да поддържа равнището на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън, като неведнъж оставаше беззащитен пред завършващите му отигравания. От своя страна, Хачанов нито за секунда не смъкна летвата в играта си и продължи решително да господства във всеки един аспект, което му донесе преднина от два пробива, а броени минути по-късно и купата в Жуай.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР