Кърджали. Утре, 22 април 2019 г., омбудсманът Мая Манолова ще

...
Кърджали. Утре, 22 април 2019 г., омбудсманът Мая Манолова ще
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова ще раздаде в църква и джамия в град Кърджали пакети с храна, събрани от кампанията „Великден за всеки“

Кърджали. Утре, 22 април 2019 година, омбудсманът Мая Манолова ще посети град Кърджали, където ще подари 500 пакета с хранителни артикули на обществено слаби и възрастни хора. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана.
Хранителните пакети са събрани от доброволците на Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “, взели участие в акция „ Купи и показа “, която се организира в 44 магазина в 14 града на страната. Клиентите имаха опция да купят трайни пакетирани артикули и да ги дарят за акцията като ги слагат в колички на изходите на комерсиалните вериги.
Инициативата се провежда под патронажа на омбудсмана и обичайно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лева Тази година избрания от държавното управление най-малък предел е до линията на беднотия - 348 лева
Храната ще бъде раздавана на две места – в 13.00 ч. пред Катедрален храм „ Св. Георги “ /ул. „ Екзарх Йосиф “ № 13/ и в 14.00 ч. пред Централната джамия /ул. „ Момчил Воевода “ № 3.
По този метод омбудсманът ще зарадва както нуждаещи се християни, по този начин и мюсюлмани.
Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ набира финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст:
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК –
тук
Набраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които пенсионерите, избрани по описи на Национален осигурителен институт, ще могат да пазарят в близо 5 000 магазина в цялата страна.
Кои са те тук.
Възрастните хора ще получават своите ваучери в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на обществения патронаж по общини в седмицата преди Великден стартира и раздаването на събраните хранителни артикули на обществено слаби и небогати хора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР