Кърджали. С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите в Кърджали

...
Кърджали. С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите в Кърджали
Коментари Харесай

С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите в Кърджали бяха отбелязани 111 години от обявяването на Независимостта

Кърджали. С церемониален обред пред Паметника на освободителите в Кърджали бяха маркирани 111 години от оповестяването на Независимостта, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . От името на ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, на регионалният шеф Никола Чанев, на кмета Хассан Азис, на ОДМВР-Кърджали, Регионален инспекторат по образованието, тракийските сдружения и читалища, учебни заведения, политически партии, държавни и общински институции и институции и персонално от жители, бяха поднесени цветя и венци на Паметника на Освободителите.
По случай формалното прокламиране на България за самостоятелна страна преди 111 години с Манифеста на 22 септември 1908 година, който цар Фердинанд І прочита в двора на църквата " Св. 40 мъченици " в старопрестолния град Търново, в Градската градина пристигнаха да отдадат респект жители и посетители на града, общински и регионални организации, политически партии, публични организации.
След тържествената част, беше изнесен концерт от самодейни фолклорни сформира от Народно читалище " Родопски фар 1938 “. С песни, музика и хора продължи националното тържество.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР