Кърджали. Работещи в сферата на училищно и детско здравеопазване, образование

...
Кърджали. Работещи в сферата на училищно и детско здравеопазване, образование
Коментари Харесай

Кърджали: Работещи в сферата на детското здравеопазване, образование и социални дейности ще излязат на протест срещу обявения бюджет на Общината за 2018 г.

Кърджали. Работещи в областта на учебно и детско опазване на здравето, обучение и обществени действия в Кърджали излизат на митинг през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на КНСБ . Действията им са в резултат на оповестения бюджет на Общината за 2018 година. В декларация до всички синдикални организации, регионалният координатор на КНСБ в града Иванка Караколева показва, че за следващ път приоритет в бюджета е капиталното строителство, а не работните заплати и спомагателни заплащания. Според нея за обучение са планувани 150 000 лева за дофинансиране или 12 500 лева на месец, което е оскъдна сума, имайки в поради броя на поднормативните и маломерни паралелки в общината. По този метод шефовете на детски градини не могат да изпълнят функционалностите си, тъй като ще работят, без да знаят с какви пари разполагат, защото счетоводството им се води в Общината. Освен това още веднъж няма да има ДМС и спомагателни заплащания за празниците за заетите в предучилищно и учебно обучение.
Другият сериозен проблем е в учебното и детското опазване на здравето. Въпреки че там има нарастване с 21%, действително повишението на заплатите е с 11%, т.е още веднъж няма да се стигне до действителния размер по Отраслов КТД. За обществени действия и домове при 7 – 9% нарастване с обединен разходен стандарт, се дават обещание на някои от тях до 5%. По тези аргументи от Регионалния съвет на КНСБ считат, че е редно като уважаваща себе си организация да отбрани правата си, както и това, което бе предпазено на национално равнище.
Протестиращите се събират от 15.00 до 15.30 часа пред Дома на културата и по-късно ще продължат до Общината, където ще стартира митингът. По време на шествието ще бъде призната декларация, която в 16.45 часа ще бъде връчена на управлението на Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР