Кърджали. Президентът Румен Радев е гост на Кърджали по покана

...
Кърджали. Президентът Румен Радев е гост на Кърджали по покана
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев гостува на Кърджали по покана на учениците от Средно училище Петко Рачов Славейков

Кърджали. Президентът Румен Радев е посетител на Кърджали по покана на учениците от Средно учебно заведение " Петко Рачов Славейков ", съобщи сътрудник на Радио " Фокус " от Кърджали. Държавният глава посети най-голямо учебно заведение в града, в квартал " Възрожденци " по покана на управлението и учениците. Танцьорите от учебния фолклорен състав „ Родопея “ извършиха танца „ Вода “, а девойките от вокалната група на учебното заведение изпяха песента „ Една българска роза “.
Директорът на учебното заведение Милко Багдасаров, дружно с председателките на Ученическия парламент Демет Джамбазова и Преслава Митева, посрещнаха президента пред входа на постройката. Гостите разгледаха Еврокоридора с кабинетите по Български език и Музика. Президентът Румен Радев се спря и пред богатата сбирка от купи, медали и оценки, извоювани от учебните спортни тимове и от учениците от другите школи, като поздрави първенците на образователното заведение
По-късно в Актовата зала Президентът се срещна и беседва с изявени възпитаници и преподаватели, които му задаваха въпроси. На въпрос за корупцията в България Президентът отговори, че корупционните практики би трябвало да бъдат пресичани превантивно, би трябвало да има положителни закони, тъй че, да не могат да се проявят, а не когато към този момент са се случили. Той сподели още, че би трябвало да бъдат разследвани случаите, които в този момент вълнуват обществото и би трябвало да се намерят източниците им.
В двора на учебното заведение Румен Радев поздрави най-малките възпитаници, които за които образователната година приключва през днешния ден. „ Аз съм в действителност мощно впечатлен, тъй като това, което видях, като най-много от този шампионски дух, това което видях като комбиниране на традициите и модерните модерни форми на обучение. Не допускайте във вас да загасва духа на знанието. Възползвайте се новите благоприятни условия на модерния свят, само че не забравяйте родния си край, тъй като България има потребност освен от образовани и можещи хора, тъй като доста младежи напуснаха нашата татковина, само че ние ще имаме потребност от едни нови, бъдещи водачи, които ще градят нова съвременна България. Лидери, които ще слагат националното дело над персоналното облагодетелстване. Във вашите ръце, е да отвоювате вашите фантазии и да ги реализирате тука, в България “, уточни президентът.
„ Днес е подобен прелестен празник, с тези невероятни деца, желая да кажа, че нашите политици би трябвало да обръщат внимание повече на децата, а не техните вътрешни партийни проблеми. Това е истината, към това ги приканвам. Когато фокусът е ориентиран към публичните процеси, които са в интерес на нашите деца, тогава няма да имат такива проблеми “, сподели президентът в отговор на въпроси за политическите оставки от последните дни.
Президентът Румен Радев сподели още, че идва за пръв път в Кърджали като президент и е избрал това да бъде посещаване на учебно заведение. „ Защото това е храм на българщината на българската култура и нематериалност, и би трябвало да поддържаме българското учебно заведение доста, повече да се вършим за него, в сравнение с вършим в този момент “, сподели още Румен Радев.
По-късно Президентът посети Община Кърджали, където се срещна с кмета на града Хасан Азис и с администрацията на Общината. На входа беше поздравен от името на футболен клуб „ Арда-1924 “ и получи синята фланелка на отбора, който извоюва историческа победа за спорта в Кърджали.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР