Кърджали. Ние в Джебел и България не искаме омразата да

...
Кърджали. Ние в Джебел и България не искаме омразата да
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ и екипът на Централния лъч на ДПС дадоха подкрепата си за Неджми Али за кмет на Джебел

Кърджали. „ Ние в Джебел и България не желаеме омразата да бъде част от политиката “. Това сподели от джебелското село Мишевско ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи . „ Не желаеме омразата, разделянето и опълчването да са на трибуната на Народно събрание, в централната власт и част от законодателството на България. На еврозиборите през тази година ние показахме, че си взехме урока от разделянето през 2017 година “, добави водачът на Движение за права и свободи.
На предизборна среща в село Мишевско, община Джебел, бяха показани претендентите на Движение за права и свободи за общински съветници и претендентът на Движение за права и свободи за кмет на община Джебел Неджми Али.
Карадайъ изясни, че преди 1989 година за говоренето на турски език санкцията е била 5 лв.. „ Сега в Изборния кодекс има възбрана да приказваме на турски и санкцията е 2000 лв. “, добави той. „ За това, че сме се поздравявали на еврозиборите, ние бивахме глобявани. И това става в 21 век и сякаш демократична България. По всички интернационалните стандарти имаме правото на осведомен избор. Да се осведомяваме за стратегиите, за развиването и концепциите на нашата община и страна на какъвто и да е език “, изясни водачът.
Карадайъ сподели, че някои партии идват и подлъгват някой наш човек, наши родственици и комшии с всякакви обещания и те стават техни претенденти. Бойко Борисов излиза и споделя: „ Ние взимаме 100 000 гласа от турците и мюсюлманите в България. Тази политика, която водим се утвърждава от 100 000 мюсюлмани в България “. Излиза, че политиката на възбрана на турския език се утвърждава от тези, които гласоподават за ГЕРБ, съобщи той. Гледат да откраднат някой различен глас, с цел да отслабят нас. Ние даваме гласа си за ГЕРБ, те получават власт и тази власт я употребяват срещу нас. Но ние няма да допуснем това “, съобщи водачът на Движение за права и свободи.
Мустафа Карадайъ сподели, че гласовете за огромните партии идват от огромните градове и по тази причина те ще се грижат за гласоподавателите на огромните градове, а не за нашите села. „ Гласовете на Движение за права и свободи идват от нашите села и ние сме длъжни да се грижим за тях. Няма по какъв начин да гласуваме за тези огромни партии, които употребяват властта срещу нас “, изясни още Карадайъ.
„ Избираме нашия кмет на кметство, само че той не може да реши независимо проблемите и по тази причина отива при кмета на общината, с цел да сложи нашите проблеми от селото “, съобщи водачът. „ Избираме и общинските ни съветници, с цел да вземат верните решения за нашите проблеми. Но зад всички тези положителни концепция, в община Джебел средства няма, добави той. И като не стигат парите, кмета на общината ще се обърне към народния представител. Движение за права и свободи има най-мощната и мощна парламентарна група през днешния ден в Народно събрание. Няма значение кой какъв брой на брой народни представители има. Всички признават, че най-хубавите специалисти са в Движение за права и свободи “, разгласи Карадайъ.
Председателят на Движение за права и свободи съобщи, че най-вече дават обещание тези, които нямат желание да правят работа. „ Само че ние доста добре знаем, че без значение кой какво дава обещание, ние в случай че не си свършим нашата работа, няма кой различен да ни я свърши. На 27 октомври ще има избори, а идващия ден празник на успеха “, заключи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
„ Към всичките трофеи на Неджми Али би трябвало да прибавя и купата проектант. Неговата стратегия е чудесна, амбициозна, изпълнима и в нея има превъзходен стопански план. Това демонстрира единствено равнище. Нивото на нашата партия, на Неджми Али, на община Джебел и на нашите общини “, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.
Цонев сподели, че ръководителят и Движение за права и свободи идват тук да създадат централното мероприятие за деня във вашето село. „ Движение за права и свободи може да събере на площада 5000 души, само че за нас са значими дребните обитаеми места и вие хората.
Движение за права и свободи е нашата партия. Да подкрепим нашата партия, да си свършим нашата работа и да бъдем потребни на нашите деца, всички хора, на Джебел и на нашата Родина “, прикани още Йордан Цонев.
На предизборната среща участваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели, националният представител Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и някогашният депутат Салиха Емин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР