Кърджали. Народни представители от ПГ на БСП за България“ проведоха

...
Кърджали. Народни представители от ПГ на БСП за България“ проведоха
Коментари Харесай

Народни представители от ПГ на „БСП за България“ дискутираха „Визия за България“ в Момчилград, Джебел, Ардино и Егрек

Кърджали. Народни представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ организираха срещи в област Кърджали за плана „ Визия за България “. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Демографската рецесия и пагубното положение на опазването на здравето бяха част от тематиките, които жителите на Момчилград дискутираха с народните представители Жельо Бойчев, Николай Тишев и Ирена Анастасова. „ Тук сме, с цел да ви дадем вярата, че вероятност и развиване може да има “, сподели националният представител Жельо Бойчев. По отношение на това, че доста младежи си потеглят от България, националният представител Николай Тишев разяснява, че демографската рецесия е проблем на доста райони в страната. „ Единственото решение е внезапно нарастване на приходите, с изключение на разкриването на нови работни места “, сподели той и разясни, че във Визията е подложен акцент върху заплащането на труда, като предлагането е минималната работна заплата да бъде до 60% от междинната. Присъстващите показаха своята поддръжка за оферти във „ Визия за България “ нов модел на опазване на здравето. Коментиран бе и вотът на съмнение по тематика Здравеопазване, импортиран от Българска социалистическа партия. Темата за образованието също бе сложена от жителите на Момчилград и те приветстваха предложенията във Визията. Споменат бе и казусът с назначение на избрани хора на определeни позиции, заради партийна принадлежност. „ Не бива да позволяваме политизиране в областта на образованието “, съобщи Ирена Анастасова.
Народните представители Петър Витанов и Иван Ченчев разговаряха с жителите на Джебел за плана „ Визия за България “. Хората показаха своето гледище за повече страна в обществено- икономическите връзки. Те приканиха за повече държавни предприятия и лечебни заведения. На срещата бе разискван и импортираният от Българска социалистическа партия избор на съмнение по тематиката Здравеопазване. „ Пациентът и здравето му са изместени от фокуса на опазването на здравето, за сметка на финансови ползи “, разяснява националният представител Петър Витанов. Той добави, че с предложенията, заложени във „ Визия за България “, се цели пациентът още веднъж да бъде в центъра. „ Здравето не е стока, с която може да се търгува “, акцентира националният представител Иван Ченчев.
В рамките на полемиката по „ Визия за България “ жителите на Ардино разясниха доста тематики с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Бошкилов, Иван Иванов, Димитър Георгиев. Хората от града се оплакаха от извънредно ниските пенсии, с които едвам претърпяват. „ ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе предложение за индексация на пенсиите и унищожаване на разликата сред новоотпуснати и староотпуснати пенсии, което ГЕРБ и Оперативна програма отхвърлиха в Народното събрание “, означи националният представител Николай Бошкилов. Бяха сложени и редица въпроси във връзка с несвоевременно приемане на заплати от учители в детските градини, заниженото качество на образованието, както и проблемите на локалното самоупраление. „ Един от главните проблеми през днешния ден е неналичието на доверие към институциите във всяка една сфера. Българинът се усеща зарязан “, разяснява националният представител Иван Иванов. Той сподели, че това не е изненадващо, поради обстоятелството, че 90% от бюджета на Министерство на вътрешните работи отива за прехрана на администрация и заплати.
Жителите в село Егрек приканиха за смяна в обществената политика. Те разясниха този въпрос за „ Визия за България “ с народните представители Тодор Байчев и Цветан Топчиев. „ Решението е във Визията. Ние предлагаме нарастването на пенсиите да бъде съразмерно за всички, а освен за минималната пенсия “, разяснява Байчев. Цветан Топчиев изясни, че с препоръчаните промени във Визията във връзка с селското стопанство се търси и общественият резултат в дребните на насели места и основаване на опция за работни места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР