Кърджали е и столицата на толерантността. И, разбира се, приказната

...
Кърджали е и столицата на толерантността. И, разбира се, приказната
Коментари Харесай

Д-р Хасан Азис: Светът тепърва ще преоткрива Източнородопския регион

" Кърджали е и столицата на толерантността. И, несъмнено, приказната земя на Орфей ".
Това съобщи кметът на града инж.д-р Хасан Асиз по време на полемиката от акцията на " Стандарт " " - Чудесата на България ".

И продължи: Тук има прелестни гледки - високи планини, скали, прерязани от сребърната лента на река Арда. Истински оазис на дивата природа.

Община Кърджали е най-голямата в Източните Родопи. Тук са най-големите язовири - " Кърджали " и " Студен бунар ". Има идеални условия за ловджийски и рибарски туризъм. Язовирите ни са най-красивите в България. В тях бяха уловени сомове по над 100 кг. Десетки риболовци от Европа пробваха шанса си в " родопските морета ". В непосредствена непосредственост има заведения за хранене, вили. Те дават висок туристически капацитет.

Общината има опция за развиване на всевъзможен тип туризъм. Туризмът е значим бранш за общината, генерира доходи за бизнеса и популацията.

Има монументи от разнообразни исторически столетия.

В ловно-стопанско отношение - имаме 14 ловностопански региона. Подходящи са изискванията за ловджийски туризъм. Ловните стопанства " Женда " и " Болярци " имат най-хубавата популация муфлони.

Каменните гъби, Каменната женитба, Венериният косъм са част от атракциите.

Част от магията на района се крие в античното минало. Античният и феодален град Перперикон е един от най-древните монументи. Крепостта Моняк е била със стратегическо значение. Малко са градовете в България, които имат реставриран манастирски комплекс. Впечатляващи са църквата " Успение Богородично ", църквата " Свети Георги ". Имаме Регионален исторически музей, съхраняващ хиляди експонати. Художествената изложба разполата с една от най-богатите сбирки на картини.

Освен обичайните национални празници се организират и локални фестивали и събития. " Кърджали - столица на толерантността " е обичаен етнофестивал.

От 2008 г- започва нова самодейност, отдадена на мултикултурното многообразие. За 13 път се организира фестивалът на детското творчество.

Всичко това е в Свещената планина. Във времената, когато боговете са живеели измежду хората, Дионис съумял да разплаче с лирата си даже гибелта. Говори се за загадъчната цивилизация, живяла тук, която кара хиляди хора да изминат хиляди километри, с цел да дойдат и да видят.

Източнородопският район е едно от чудесата на България. Светът занапред ще го преоткрива ", сподели Хасан Азис
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР