Кардиф Сити обвини във фалшифициране на документ покрай драмата с

...
Кардиф Сити обвини във фалшифициране на документ покрай драмата с
Коментари Харесай

Ново разкритие покрай спора за правата върху загиналия Сала

Кардиф Сити упрекна във подправяне на документ около драмата с трансферната сума за починалия Емилиано Сала. През януари 2019 година футболистът беше продаден от френския на уелския клуб за 15 млн. паунда. На 21 януари, няколко дни след официализирането на договорката, той отлетя към новия си клуб с частен аероплан, който обаче се разруши и играчът почина. После от Кардиф отхвърлиха да платят трансферната сума, като разногласието стигна до Спортния трибунал.

От Сити настояват, че не дължат нищо, тъй като все още на съдбовния случай аржентинецът към момента е бил благосъстоятелност на Нант. В един миг ФИФА отсъди, че Сала е бил с контракт за футболист на Кардиф и надлежно клубът от Чемпиъншип получи ултиматум да преведе първата вноска по договорката.

Сега от Кардиф са сезирали прокуратурата за хипотетичен документ с погрешно наличие. Става дума за чек, с който Нант превежда 16 291 евро на майката на Сала. Това е сума, която клубът е дължал на своя футболист за прекратяването на контракта му и последващия трансфер. От Кардиф упрекват Нант, че са фалшифицирали датата на чека, поставяйки “21 януари 2019 г” - датата на злополуката. Уелсците настояват, че въпросният документ е бил изпратен на по-късен стадий, само че французите преднамерено са му върнали датата за деня на случая. Целта била те да се разграничат от възможна правосъдна отговорност, претендирайки, че все още на полета те към този момент са нямали никакви договорни взаимоотношения с футболиста. Всеки от двата клуба се оправдава, че не би трябвало да носи виновност, тъй като към въпросния 21 януари играчът не бил благосъстоятелност на никой от тях.

Тезата на Кардиф е, че няма по какъв начин “канарчетата” да са изпратили този чек тъкмо в деня на изгубването на Емилиано Сала. Освен това те питат каква е логиката парите да бъдат изпращани на майка му, а не на самия него, откакто към 21 януари 2019 година той би трябвало да е жив.

Уелсците настойчиво не желаят да заплащат трансферна сума, тъй като съгласно тях от Нант са уредили полета с дребния самолет, до момента в който те са били предложили билет за общоприет полет.

Тялото на Сала беше разпознато на 7 февруари 2019 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР