Караянчева: Псевдопатриотите, които поведе Радев, сега освиркват Петков

...
Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът
Коментари Харесай

Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Това написа във Фейсбук Цвета Караянчева по повод на вчерашните събития, при които премиерът беше освиркан и замерян със снежни топки на честванията на връх Шипка.

„Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа управляващи?! Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, осъдително. В ден, отреден за поклонение. За мен е неприемливо, независимо, че съм представител на опозицията. Защото „сценарият“ се повтаря. Спомняте ли си кога бяха положени основите на разделението на българите и от кого? Ще ви помогна с отговора: на 19 февруари 2020 г. на церемонията в София по повод гибелта на Левски, когато Румен Радев /архитект на управляващата коалиция/ пренебрегна кмета на столицата, патриарха и председателя на парламента и поведе алтернативно шествие“, припомня Караянчева.

Тя подчерта, че тогава същите групи от хора, които вчера освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у” по време на речта на Фандъкова и оскверниха паметта на Апостола.

„Впоследствие тези употребени групички от псевдопатриоти се пренесоха на Шипка и се вклиниха във всички последващи национални чествания“, заяви бившият председател на парламента.

Караянчева отбеляза, че една обидна и срамна за всички ни „традиция“ се настани трайно в политическия живот на България.

„Какво можем да очакваме оттук – нататък – бутафорни бесилки, ковчези, черни чували… Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли как да бъде върнат обратно…“, пише още Цвета Караянчева в социалната мрежа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР