Каратисти от Варна взеха куп медали на турнира по карате

...
Каратисти от Варна взеха куп медали на турнира по карате
Коментари Харесай

Каратеки от Варнa с куп медали на Национална купа „Добрич“

Каратисти от Варна взеха куп медали на шампионата по карате киокушин Национална купа " Добрич " за деца до 8 и до 10 година На татамито излязоха близо 200 участници от 22 клуба от цялата страна.

Борислава Димитрова от ТИМ (Варна) стана шампионка, откакто в доста оспорвана крайна среща победи с ипон. Другият представител на клуба Филип Николов се класира на пето място след една победа и една загуба (редовно време и продължение). Макар и да не завоюва отличие, Филип сподели огромен напредък и се би сърцато.



Другият варненски клуб – „ Нихонто “, на сенсей Захари Дамянов (старши треньор на националния ни отбор) също се показа ослепително. Мартин Точков завоюва сребро, а Борис Наумов – бронз, при деца до 8 години!



Една суха статистика, само че какво се крие зад нея?

Изключителен варнески дух за победа, даже и в най-малките, Огромна обич към карате киокушин! Изключителен почит и почитание към абсолютния международен първенец Захари Дамянов, освен от състезатели, само че и от техните родители!



Питате се какво толкоз им дава карате? Освен здраве, мощ,  самообладание и почитание, карате е ПРИЯТЕЛСТВО!

 

За следващ път Сенсей Дамянов награди своите дребни каратеки с пикник.

Мислите ли, че този дух, който възпитава първенеца в дребните каратеки, ще бъде грохнал? Мислите ли, че  тези малчугани, които са подготвени на всичко за своя идол и кумир, ще донесат нещо по-малко от орден във Варна? Ние считаме, че занапред ни чакат още повече медали и оценки в интерес на карате културата в морската столица!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР