„Карат-С” е транспортната фирма, която ще превозва депутатите и служителите

...
„Карат-С” е транспортната фирма, която ще превозва депутатите и служителите
Коментари Харесай

Избраха фирма, която ще отговаря за транспорта по време на евро председателството ни

„ Карат-С” е транспортната компания, която ще транспортира депутатите и чиновниците по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Другата транспортна компания, която е била включена в конкуренцията, е била „ Юнион Ивкони”. Днес изтича срокът, в който последната може да апелира направения избор.

Фирмите, които желаеха да вземат участие в търга трябваше да подадат документи до 11 август. Седмица след крайния период комисията, която преглежда кандидатурите избра спечелилия. Критерият на избор е била цената. „ Карат-С” е предложила най-ниската и това я прави победител.

Сборът от единичните оферти за наем на три типа рейсове с водачи за денонощие (съответно с най-малко 15, 30 и 50 броя седящи места) е 1660 лева без Данък добавена стойност. За съпоставяне, „ Юнион Ивкони” е дал цена от 1810 лева за същата услуга.

Задачата на „ Карат-С” е да транспортира делегатите на събитието, които са от категория В, С и D (т.е. не най-висшестоящите гости) от местата, където са настанени до там, където се организират конференциите с превоз обезпечен от българска компания. Това са местата НДК, резиденция „ Бояна” и там, където се организират формалните вечери. Изискването е било компанията да може да транспорти в едно и също време 1000 души. Изпълнението на поръчката е от 1 ноември 2017 година до 30 юни 2018 година

Това е един от най-спокойно осъществените търгове досега, обвързван с председателството. Досега имаше кавги свързани с ремонта на НДК, където ще се организират съвещанията и по отношение на търга за промоционални материали, който има заплаха да бъде преустановен заради неналичието на претенденти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР