Карат ме да плащам два пъти за нещо, което не

...
Карат ме да плащам два пъти за нещо, което не
Коментари Харесай

Сигнал до Флагман: Виваком ме прецака заради спортните канали, а служител ми отговаря „Това е положението“

Карат ме да заплащам два пъти за нещо, което не употребявам, жалва се четец на Флагман.бг

Клиент на Виваком попадна в неуместна обстановка поради платените спортни канали на Диема. В рубриката ни „ “ Стойчо Станков споделя по какъв начин от телекомуникационната компания го задължават да заплаща за услуга, която няма да употребява.

Станков отишъл до офис на мобилния оператор, с цел да пусне едномесечно предупреждение за спомагателните Диема канали. Служител обаче обяснил, че те не са обвързани с контракти и не е нужно известяван. Въпреки това обаче клинетът трябвало да заплати както сегашния, по този начин и идващия месец. На въпрос „ Защо “, получил отговор „ Това е ситуацията “. За да получи съответно пояснение, се обадил на оператора, само че получил тряскане на телефона. Той ни даде и звукозапис от диалога.

Вижте целия роман за неуместната обстановка, в която Стойчо Станков е попаднал, публикуваме сигнала без редакторска интервенция:

Имам си задоволително задължения само че колкото и да не ми се занимава, през днешния ден се озовах в следващата скотщина този път от страна на Виваком и взех решение че би трябвало да споделя с изключение на в обществените медии и с вас днешния парадокс.

Днес отидох в офиса на Виваком да си платя кабелната, телефона и така нататък Казах им, че давам едномесечно предупреждение да ми спрат спомагателните Диема канали.

Отговориха ми, че те може да спрат на момента тези канали, тъй като те не са обвързани с контракт и няма потребност от едномесечно предупреждение, само че все пак аз би трябвало да платя както сегашния месец, по този начин и идващия.

Разбираемо е аз да платя сегашния месец, само че не мога да схвана за какво би трябвало да заплащам и идващия в случай, че каналите ще са спрени и аз няма да имам Диема идващия месец. В офиса ми обясниха, че това е ситуацията.



Позвъних на 123, с цел да желая пояснение от Виваком за какво желаят от мен пари за нещо, което аз няма да употребявам и няма по какъв начин да употребявам. Казах на служителката, че диалогът се записва, при което ми бе декларирано, че нямам право да протоколирам диалога  и безочливо си ми затвори.

Към това писмо прибавям и запис сред мен и служителката от Виваком, на който му е забавно или мисли, че си съчинявам, може да го чуе.
Равносметката:

Ако сте клиент на Виваком, сте длъжни да плащате за услуги, без значение дали ви ги дават или не. Вие просто би трябвало да плащате.

Нямате право на пояснение в случай че то не е комфортно за политиката на Виваком или настроението на служителката.

Ако позвъните на Виваком за подпомагане или пояснение, единствено Виваком има право да записва диалога, вие нямате това право, по този начин най-малко твърди служителката на Виваком. Предполагам, че Виваком не желае вие да разполагате с каквито и да било доказателства пред съда или други институции за техните противозаконни дейности, разбираемо е.

Подал съм сигнали, където би трябвало, само че въпреки всичко да поздравя всички клиенти на Виваком като мен да пием по една чаша студена вода.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР