Карантинираните в хасковска област са 1500. Проверени са 960 от

...
Карантинираните в хасковска област са 1500. Проверени са 960 от
Коментари Харесай

1500 карантинирани в Хасковско, полицията провери 960 от тях

Карантинираните в хасковска област са 1500. Проверени са 960 от тях, заяви началникът на охранителна полиция в дирекцията на Министерство на вътрешните работи Атанас Ненков измежду днешното съвещание на регионалния щаб. Сменихме тактиката, извършени са срещи с транспортните и охранителни компании на огромните търговски обекти за съблюдаване на ограниченията за сигурност, добави той.

При 30 % отсъстващи в учебните заведения поради коронавирус или ОРЗ ще се направи предложение до просветителното министерство за прекосяване към ротационно или онлайн образование. Такова решение взе на днешното си съвещание регионалният щаб в Хасково. Много е дребен броят на паралелките, които в този момент са в онлайн среда поради заболели и карантинирани учители и възпитаници.

До обяд през днешния ден в 10 учебни заведения в региона има такива паралелки. Изцяло онлайн учат в Езиковата гимназия в Хасково, заяви Веселина Павлитова, шеф на РУО в Хасково.

Рязко се усилва заболеваемостта от коронавирус в региона. За последните 14 дни на 100 000 души население тя е 706, заяви шефът РЗИ доктор Соня Димитрова.

Най- висока продължава да е заболеваемостта в община Свиленград, където е 1441 на 100 000 души, следва Любимец с 959.

Свързани вести Детското в МБАЛ-Хасково е цялостно, 11 са малчуганите с COVID-19  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР