Карантината заради коронавируса може до доведе до увеличение с 20

...
Карантината заради коронавируса може до доведе до увеличение с 20
Коментари Харесай

Коронавирусът ще има катастрофално въздействие върху жените

Карантината поради ковид може до докара до нарастване с 20 % на домашното принуждение, защото жертвите са в капан вкъщи дружно с насилниците си, съобщи през вчерашния ден Организация на обединените нации, като предизвести, че пандемията ще има "катастрофално влияние " върху дамите.

Десетки милиони дами е допустимо да спрат да имат достъп до контрацепция, а милиони девойки може да бъдат омъжени принудително или да бъдат подложени на увреждане на гениталиите като резултат от пандемията, настояват откриватели, съобщи Българска телеграфна агенция.

Убийствата на дами в Турция порастват на фона на блокадата поради ковид

Всеки три месеца на карантина могат да доведат до 15 милиона случая на домашно принуждение повече от обикновено предстоящото, излиза наяве от изследване на Фонда на Организация на обединените нации за популацията, организация на Организация на обединените нации за половото и репродуктивното здраве.

Прогнозите обрисуват това, което Организация на обединените нации назовава "сенчеста пандемия ", разрастваща се редом на КОВИД-19. Много страни към този момент оповестиха за увеличение на броя на позвъняванията по горещите линии за домашно принуждение. В същото време карантинните ограничения затрудняват службите и неправителствените организации да се свържат с дамите, изолирани вкъщи.

"От новите данни излиза наяве, че COVID-19 скоро може да има пагубно влияние върху дамите и девойките в световен мащаб. Пандемията задълбочава неравенствата и милиони дами и девойки в този момент са изложени на риска да изгубят опцията си да възнамеряват фамилиите си и да защитят телата и здравето си ", съобщи ръководителката на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Наталия Канем.

Изследователите предвиждат, че 44 милиона дами в 114 страни с ниски и междинни приходи могат да изгубят достъп до контрацепция, което да докара до един милион непланирани бременности, в случай че ограничаващите ограничения са в действие шест месеца, съгласно проучване на университета "Джонс Хопкинс ", Университета на Виктория в Австралия и интернационалната здравна организация "Авнир Хелф ".

"Тези сюжети са много реалистични. Това, което ние споделяме, е: апелирам, не отписвайте като приоритет услугите за репродуктивно здраве и фамилно обмисляне. За дамите това е рецесия в рецесията ", съобщи пред Фондация Томсън Ройтерс изпълняващият длъжността изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Рамиз Алакбаров.

Домашното принуждение не спи даже по време на пандемия

Фондът на Организация на обединените нации за популацията съобщи, че е допустимо здравните служби да бъдат прекомерно заети с битката против COVID-19, с цел да дават услуги за фамилно обмисляне. Жените също по този начин може да заобикалят клиниките поради страха си да не се заразят с вируса или поради рестриктивните мерки на напредването.

Пандемията също по този начин прекъсва веригите за доставки. Много типове средства за контрацепция се чака да свършат в границите на идващите шест месеца в над 10 небогати страни, предизвести Фондът.

Изследователи предвиждат също по този начин, че може да се стигне до нови 13 милиона бракове с малолетни и до нови два милиона случаи на увреждане на женски гениталии през идващото десетилетие, защото пандемията попречва световните старания за преустановяване и на двете практики.

Задълбочаващата се беднотия, породена от световната криза, може също по този начин да принуди повече фамилии да омъжат рано дъщерите си, споделят специалисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР