Карантината за доказано заразени с COVID-19 здравни работници в САЩ

...
Карантината за доказано заразени с COVID-19 здравни работници в САЩ
Коментари Харесай

И в САЩ съкратиха карантината за медици заради Омикрон

Карантината за потвърдено инфектирани с COVID-19 здравни служащи в Съединени американски щати пада от 10 на 7 дни. Ако след седмия ден пробата за ковид на съответния човек е негативен, той може да се върне на работа, оповестява уеб сайтът bg-voice.com, базирайки се на решение на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Причината за решението е, че здравните заведения може да останат без личен състав или да изпитат сериозен дефицит тъкмо в разгара на Омикрон вълната, за която занапред е ясно, че като брой инфектирани ще е най-лошата от началото на пандемията. Тепърва обаче ще се види по какъв начин ще е като натовареност на лечебните заведения.
Китай сложи 13-милионен град под карантина
Китайският град Сиан, прочут с заровената наоколо теракотена войска, една от най-известните археологически находки в света, от през днешния ден...
Прочети повече
Вариантът Омикрон към този момент е преобладаващ в Съединени американски щати, като на него се дължат 73% от новите случаи на заразяване. В немалка част от страната това число е даже по-голямо. Омикрон е източникът на 90% от случаите в региона на Ню Йорк, в Югоизтока, в индустриалния Среден Запад и в Тихоокеанския Северозапад.

Преди два дни и Англия понижи периода на карантината поради Коронавирус от 10 на 7 дни.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР