Карантината все още не е пробита и ако се вземат

...
Карантината все още не е пробита и ако се вземат
Коментари Харесай

Проф. Витанов обяви кога у нас забраните и мерките заради COVID-19 ще станат още по-строги

Карантината към момента не е пробита и в случай че се вземат спомагателни ограничения, тя може да се върне в едно устойчиво положение. Това сподели пред БНР проф. Николай Витанов от Българска академия на науките.

По думите му в България към момента няма цялостно развиване на капацитета на болестта с ковид и повода за това са навременно въведените ограниченията и спазването им от огромна част от хората в страната.

Проф. Витанов разяснява още, че в България степента на повишаване на броя на инфектираните към момента не е експоненциална.

"В прилежащите страни ограниченията са много по-строги, примерно в Сърбия - там ограниченията са доста по-строги, само че броят на инфектираните там е съвсем колкото в България ", сподели проф. Витанов и посочи, че това е поради взетите в точния момент ограничения.

Професорът даде образец за деня, като уточни цифрата 200 и изясни: "Ако броят на инфектираните през днешния ден е под 200, значи, че ограниченията държат. Стигне ли 200, значи ограниченията би трябвало да се засилят ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР